xrn3pp Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Siema! Jestem nowy jeśli chodzi o korzystanie ze sprzętu Xiaomi, od niedawna jestem w posiadaniu nowiutkiego Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime, ale mam pewne pytanie. Kiedy korzystam z aplikacji, które odsyłają mnie do innej aplikacji np. przeglądarki czy map automatycznie jestem przekierowany na wgranego już wcześniej clean mastera, który włącza tryb prywatny przeglądarki. Tak samo np. z linkami do yt na fb, otwiera mi się z jakiejś przeglądarki zamiast z yt, którego mam wgranego na telefonie. Moje pytanie brzmi czy jest sposób żeby jakoś to ustawić żeby telefon nie decydował za mnie z jakiej aplikacji korzystać
Tomaszek1999 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Wchodzisz w ustawienia aplikacji, w której dane coś ci się otwiera. W sensie tam, gdzie się np czyści dane. I tam jest opcja by wyczyścić domyślne i potem przy otwarciu będziesz miał wybór w czym ma się otwierać. Sent from Redmi Note 2 Prime
xrn3pp Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Opublikowano 1 Lipca 2016 Próbowałem już, nope. Wszedłem z panelu sterowania w aplikacje i ich ustawienia, ale to czego potrzebuję mam zablokowane, po prostu nie mam dostępu.
primek Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 1 godzinę temu, xrn3pp napisał: Próbowałem już, nope. Wszedłem z panelu sterowania w aplikacje i ich ustawienia, ale to czego potrzebuję mam zablokowane, po prostu nie mam dostępu. Pewnie jakiś syfny rom, jaka wersja MIUI w ustawieniach ci się wyświetla?
Acid Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Nie ma takiej wersji. Nigdy nie było. Z MI 5 Pro 1
xrn3pp Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Opublikowano 2 Lipca 2016 Telefon oryginalny, sprawdziłem na stronie xiaomi.
primek Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 @xrn3pp Ale rom masz nieoficjalny. Jeśli nie masz odblokowanego bootloadera wgraj sobie oficjalny rom global stable i będziesz zadowolony.
xrn3pp Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Opublikowano 2 Lipca 2016 http://en.miui.com/thread-302978-1-1.html stąd będzie spoko? Jeśli tak to która wersja?
primek Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 @xrn3pp tak, ten jest najnowszy. Musisz pobrać rom w wersji fastboot i wgrać go MiFlashem (poradnik nr 3 ze zbioru poradników w tym dziale).
xrn3pp Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Opublikowano 2 Lipca 2016 Okej, dzięki ^^ Zabrałem się za to, ale komputer nie może połączyć się z telefonem, wywala błąd. Ktoś ma ochotę trochę nakierować :)? Zmieniłem rodzaj połączenia z MTP na PTP to jedyna różnica jest taka, że nie mam 'Podstawowe urządzenia systemowe'. Dobra, mam już. edit luki! Na przyszłość edytuj posty zamiast pisania pod sobą
mrosi Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi