Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem telefon Xiaomi Redmi Note 2, który się popsuł, więc chciałbym go oddać na gwarancji.

Jednak jest problem. Zgubiłem dowód zakupu i do sklepu raczej go nie mogę już odesłać.

Czy jest możliwość aby odesłać telefon do naprawy na gwarancji do kogoś innego np: ogólnego serwisu Xiaomi w polsce lub do producenta w Chinach?

Opublikowano
4 godziny temu, Piotr Oksiejuk napisał:

Witam. Kupiłem telefon Xiaomi Redmi Note 2, który się popsuł, więc chciałbym go oddać na gwarancji.

Jednak jest problem. Zgubiłem dowód zakupu i do sklepu raczej go nie mogę już odesłać.

Czy jest możliwość aby odesłać telefon do naprawy na gwarancji do kogoś innego np: ogólnego serwisu Xiaomi w polsce lub do producenta w Chinach?

Jeśli nie masz dowodu zakupu, to możesz zapomnieć o naprawie gwarancyjnej. Skontaktuj się z Acidem.

Opublikowano
14 godzin temu, muszateq napisał:

Piotr a jak płaciłeś i zakup był w PL ?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Przelewem, tak w PL?

Czy istnieje inny dowód zakupu niż paragon? 

Opublikowano
1 minutę temu, Piotr Oksiejuk napisał:

Przelewem, tak w PL?

Czy istnieje inny dowód zakupu niż paragon? 

Niektóre sklepy wysyłają faktury w formie elektronicznej. Pogrzeb w mailu. Natomiast jeśli miałeś paragon i go zgubiłeś, to nie masz co próbować gwarancji u sprzedawcy.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Piotr Oksiejuk napisał:

Przelewem, tak w PL?

Dowodem zakupu jest również potwierdzenie przelewu z banku , karty płatniczej etc, spokojnie możesz złożyć reklamację z tyt. rękojmi za wady do sprzedawcy, bez paragonu tylko na podstawie potwierdzenia przelewu. Jeżeli będzie robił problemy to odeślij go do UOKIK-u https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=11630

Edytowane przez muszateq
  • Like 2
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...