KubaAseph Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Wczoraj zainstalowałem MIUI8 6.6.23 (wszystkie romy xiaomi.eu), ale strasznie żarł baterię, więc dzisiaj wrzuciłem 6.5.26 (MIUI7). Były dziwne bugi, opcje programistyczne się resetowały (nie dało się wyłączyć ekranu blokady itd.) i nie wykrywało SIM, więc zszedłem do 6.5.19. I tak w połowie update ekran zgasł i teraz za każdym włączeniem mama sekwencję power -> wibracja -> logo Mi lob fastboota przez ułamek sekundy (zależy jaka kombinacja) -> czarny ekran -> wibracja -> logo Mi przez ułamek sekundy -> telefon wyłącza się. Komputer widzi go (jeżeli go nie uruchamiam, jak próbuję włączyć telefon to znika z menedżera) jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (w związku z tym próbowałem go robić QPST ale nie da się ani flashem ani z backupa), a MiFlash wywala Unknown error.(0x80004005: EndTransferPacket id 0, status 9). Jakiś progress jest na waszym "ROMie odceglającym" - hello packet end of file, ale to nadal nie sukces. Za wszelką pomoc z góry dzięki.
Tomaszek1999 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Na przyszłość, przy downgradzie zawsze wipe trzeba zrobić. A teraz możesz zainstalować przez miflash, tylko wejdź do trybu edl. Sent from Redmi Note 2 Prime
cukru Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 @Tomaszek1999 Skoro wykrywa mu telefon jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 to jest w trybie download. @KubaAseph Masz 64-bitowy system? Jaką masz wersję MiFlash?
Tomaszek1999 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Opublikowano 30 Czerwca 2016 @up w sumie fakt. Mój błąd. Sent from Redmi Note 2 Prime
KubaAseph Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Opublikowano 1 Lipca 2016 15 godzin temu, cukru napisał: @Tomaszek1999 Skoro wykrywa mu telefon jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 to jest w trybie download. QPST chce tryb diagnostyczny. A MiFlash wywala koniec pliku. Windows 10 x64, MiFlash 2015.10.28.0, zaraz spróbuję wyłączyć weryfikację sterowników, być może pożyczę laptopa z W7. Tak więc dam znać jak coś się uda zdziałać.
Tomaszek1999 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Na W10 x64 na pewno działa MiFlash zainstalowany na trybie zgodności z Windows 7. Spróbuj w ten sposób go zainstalować, najpierw czyszcząc komputer z folderu xiaomi.
KubaAseph Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Jakimś cudem nagle zaskoczył mu fastboot, więc chciałem wgrać EU-ROM. Napisało, że telefon zablokowany, więc szybko ściągnąłem blokadę bootloadera i włączył się bez flashowania. Najwyraźniej jakimś cudem zablokował się bootloader i nie pozwolił uruchomić systemu. Teraz chyba już wszystko ok, zaraz zainstaluję stare MIUI i się okaże. Proszę zamknąć temat dopiero jutro, chciałbym jeszcze mieć czas na dopisanie czegoś jakby znowu coś padło Edytowane 1 Lipca 2016 przez KubaAseph 1
Rekomendowane odpowiedzi