Skocz do zawartości
  • 0

Mi4S/Mi Note PRO/ Mi5

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Wstyd się przyznać ale jest to chyba mój pierwszy post na tym forum. Ale przejdźmy do konkretów.

Rok temu dzięki artykułom na stronie postanowiłem sprawić sobie Mi4(3/16) i od razu się nim zachwyciłem. Przyzwyczajony do Samsungów (s2, s3mini, note 2) poznałem w końcu coś innego, lepszego.

Nadszedł jednak ten moment, w którym trzeba coś zmienić w swoim życiu i padło na telefon. :P

Po dłuższej literaturze zdecydowałem się skreślić serię Redmi (choć RN3Pro jest bardzo interesujący ;) ) i w rywalizacji pozostały 3 modele: Mi4S, Mi Note Pro oraz Mi5.

Jako, że dotychczasowy model ma 3GB RAM i 16 GB pamięci to wymogiem było, żeby następca nie był słabszy pod tym względem. 

Proszę o pomoc w wyborze, który z tych trzech telefonów byłby lepszym wyborem.

PS. Telefon będzie kupowany przeze mnie na allegro i najpewniej od Technos-online. Dlaczego? Ponieważ firma znajduje się w moim mieście oraz będę kupował przez raty PayU. :)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Oczywiście wybór jest tylko jedne. Jeśli budżet Cię nie ogranicza to tylko i wyłącznie MI5 :) Tym bardziej, że miałeś poprzedniego flagowca, to będziesz bardzo zadowolony z "teraźniejszego" :)

• Like 2
  • 0
Opublikowano
15 godzin temu, Wariat napisał:

Oczywiście wybór jest tylko jedne. Jeśli budżet Cię nie ogranicza to tylko i wyłącznie MI5 :) Tym bardziej, że miałeś poprzedniego flagowca, to będziesz bardzo zadowolony z "teraźniejszego" :)

Właśnie bardziej skłaniam się ku Mi Note Pro. Więcej pamięci i RAM-u za niższą cenę. ;)

Jestem tylko ciekaw czy można znaleźć jakieś porównanie wersji Pro z Mi5. Wiem, że w wydajności będzie drobna różnica np. ze względu na wersję andka.

W Mi4 doskwierał mi brak miejsca a przy wersji 64-gigowej raczej nie będę miał tego problemu. Niestety za taką wersję Mi5 musiałbym sporo dopłacić względem Mi Note Pro.

• 0
Opublikowano (edytowane)

w Mi5 jest snap 820, to jest też znaczna różnica. z tym że w wersji 32gb jest nieco przykręcony.

Edytowane przez wtbn
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Trudno powiedzieć, być może rzeczywiście nie. Z tym że akurat model 810 jest podobno strasznym grzejnikiem. Ale to wiadomo, przy większym telefonie jak note powinno się rozłożyć jakoś... Zależy jak używasz telefon. Jeśli nie zamierzasz go katować gierkami to powinien styknąć 810, w końcu to wydajny układ. Ale Mi5 jest flagowcem, wg mnie zawsze lepiej mieć flagowca.

Edytowane przez wtbn
  • 0
Opublikowano

Acid pisał kiedyś ,że 810 w mi note pro został poskromiony jeśli chodzi i grzanie. Mankamentem Mi nota pro est niestety bateria. Krótko trzyma :(

• 0
Opublikowano

Krótko? Jeśli od rana do wieczora wytrzyma przy intensywnym użytkowaniu to będzie super :)

Mam jeszcze kilka pytań co do tego telefonu. Czy można zmienić rozdzielczość na full hd? Czy można wymienić plecki na drewniane, bo trochę szkoda mi będzie tego szkła ;)

I ostatnie, czy wiecie może jak jest z pracami nad androidem 6.0 dla tego urządzenia? Trochę szkoda, że na "lepszym niż najlepszy" nie ma najnowszego oprogramowania. :D

• 0
Opublikowano

Ja niestety nie miałem nic innego ze stajni XIAOMI. Po prostu odczucia po przejściu z LG Optimus G na Mi5 to jak porównanie fiata do porsche :P Ale urzekł mnie ten telefon wszystkim. Przede wszystkim wygląd jest rewelacyjni. Przykuwa uwagę non stop :D Ale jak pisałem. Jeżeli budżet Cię nie ogranicza to MI5 w wersji 64GB zdecydowanie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...