maccek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Witam! Jestem totalnym newbem jeżeli chodzi o aktualizacje telefonów i ich systemów, mimo że googlowałem i coś próbowałem to gdzieś po drodze coś mi się nie zgadzało lub nie wychodziło. Ostatnio się trochę rozpędziłem i zainstalowałem Miui 8 6.6.23 (beta) wersję chińską....i za nic nie potrafię wrócić do polskiej/eu czy cokolwiek. Zaznaczam, dla mnie to czarna magia Wszystko co potrzebne, mam pobrane. Czyli rom, adb, miflash i pewnie coś tam jeszcze. Ktoś podpowie coś co i jak z tym zrobić?
xxmati96xx Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 49 minut temu, maccek napisał: Witam! Jestem totalnym newbem jeżeli chodzi o aktualizacje telefonów i ich systemów, mimo że googlowałem i coś próbowałem to gdzieś po drodze coś mi się nie zgadzało lub nie wychodziło. Ostatnio się trochę rozpędziłem i zainstalowałem Miui 8 6.6.23 (beta) wersję chińską....i za nic nie potrafię wrócić do polskiej/eu czy cokolwiek. Zaznaczam, dla mnie to czarna magia Wszystko co potrzebne, mam pobrane. Czyli rom, adb, miflash i pewnie coś tam jeszcze. Ktoś podpowie coś co i jak z tym zrobić? Masz root? W panelu sterowania sprawdź.
maccek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2016 Nie mam roota, jakiś czas temu widziałem instrukcje jak rootować, ale nawet po screenach u mnie tej jednej opcji nie było ^^
xxmati96xx Opublikowano 26 Czerwca 2016 Opublikowano 26 Czerwca 2016 musisz wgrać TWRP a potem to już łatwo. Daj screna wersji systemu
maccek Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jak chciałem wgrać twrp przez aktualizacje to jakiś błąd wyskakiwał (już nie pamiętam jaki). Poniżej screeny.
xxmati96xx Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) No właśnie ją instalowałem twrp przez apke flashify ale do niej potrzebny jest root wiec musi ci pomóc ktoś inny . Na pewno się da to zrobić. W sumie to sam bym chętnie się dowiedział jak wgrać twrp bez root Edytowane 27 Czerwca 2016 przez xxmati96xx
xxmati96xx Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 NIe che robić nowego tematu więc zapytam tu .Interesuje mnie czysta instalacja to znaczy miflash do china dev, później TWRP i xiaomi.eu. Jako że w china dev nie ma root to apk flashify odpada a tak zawsze wgrywałem twrp. Jak mógłby ktoś powiedzieć jak to zrobić. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ tu jest instrukcja ale czytałem że do RN2 się tak nie da wgrać
Tomaszek1999 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Instalacja 2015, tam masz jak zainstalować twrp przez adb.
xxmati96xx Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 20 minut temu, Tomaszek1999 napisał: Instalacja 2015, tam masz jak zainstalować twrp przez adb. robiłeś tak? i działa ci. bo wolałbym opinie osób które to robiły. WIem że tam jest instrukcja ale jak już pisałem nie jetem pewien czy to działa na RN2
Tomaszek1999 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Na rn2 tego nie robiłem, bo mam na tyle długo, że twrp doszło do romu jak już miałem telefon. Na r3 ten sposób na pewno działa, więc jak ściągniesz dobrą wersję to na pewno również i tu zadziała.
xxmati96xx Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Dnia Sunday, June 26, 2016 o 17:50, maccek napisał: Witam! Jestem totalnym newbem jeżeli chodzi o aktualizacje telefonów i ich systemów, mimo że googlowałem i coś próbowałem to gdzieś po drodze coś mi się nie zgadzało lub nie wychodziło. Ostatnio się trochę rozpędziłem i zainstalowałem Miui 8 6.6.23 (beta) wersję chińską....i za nic nie potrafię wrócić do polskiej/eu czy cokolwiek. Zaznaczam, dla mnie to czarna magia Wszystko co potrzebne, mam pobrane. Czyli rom, adb, miflash i pewnie coś tam jeszcze. Ktoś podpowie coś co i jak z tym zrobić? Rozwiązałeś swój problem?
xxmati96xx Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 7 minut temu, Redmi2 napisał: Najlepszy i najszybszy sposób zainstalowania twrp to za pomocą programu poprzez fasrboot. Opisane w poradniku 2015 i 2016. Pobierasz program, wypakowywujesz(musi zostać w katalogu cała zawartośc) pobierasz twrp do swojego tela, wypakowujesz, znajdujesz twrp.img zmieniasz nazwę na recovery.img i wrzucasz do katalogu z proramem. Odpalasz komórkę w fastboot, podłączasz do komputera odpalasz program, dowlony klawisz, znowu dowlony klawisz i już. Nie wiem po co tyle kombinujecie, wgranie twrp na telefony, ktore nie mają blokady btl to pestka. Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Ok dzięki. Właśnie chodziło mi o to żeby potwierdził działanie tej metody ktoś kto już to robił.
Rekomendowane odpowiedzi