Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem totalnym newbem jeżeli chodzi o aktualizacje telefonów i ich systemów, mimo że googlowałem i coś próbowałem to gdzieś po drodze coś mi się nie zgadzało lub nie wychodziło.

Ostatnio się trochę rozpędziłem i zainstalowałem Miui 8 6.6.23 (beta) wersję chińską....i za nic nie potrafię  wrócić do polskiej/eu czy cokolwiek. Zaznaczam, dla mnie to czarna magia :)

Wszystko co potrzebne, mam pobrane. Czyli rom, adb, miflash i pewnie coś tam jeszcze. Ktoś podpowie coś co i jak z tym zrobić?

Opublikowano
49 minut temu, maccek napisał:

Witam!

Jestem totalnym newbem jeżeli chodzi o aktualizacje telefonów i ich systemów, mimo że googlowałem i coś próbowałem to gdzieś po drodze coś mi się nie zgadzało lub nie wychodziło.

Ostatnio się trochę rozpędziłem i zainstalowałem Miui 8 6.6.23 (beta) wersję chińską....i za nic nie potrafię  wrócić do polskiej/eu czy cokolwiek. Zaznaczam, dla mnie to czarna magia :)

Wszystko co potrzebne, mam pobrane. Czyli rom, adb, miflash i pewnie coś tam jeszcze. Ktoś podpowie coś co i jak z tym zrobić?

Masz root? W panelu sterowania sprawdź.

Opublikowano

Nie mam roota, jakiś czas temu widziałem instrukcje jak rootować, ale nawet po screenach u mnie tej jednej opcji nie było ^^

Opublikowano (edytowane)

No właśnie ją instalowałem twrp przez apke flashify ale do niej potrzebny jest root wiec musi ci pomóc ktoś inny . Na pewno się da to zrobić. W sumie to sam bym chętnie się dowiedział jak wgrać twrp bez root

Edytowane przez xxmati96xx
Opublikowano

NIe che robić nowego tematu więc zapytam tu  .Interesuje mnie czysta instalacja to znaczy miflash do china dev, później TWRP i xiaomi.eu. Jako że w china dev nie ma root to apk flashify odpada a tak zawsze wgrywałem twrp. Jak mógłby ktoś powiedzieć jak to zrobić. https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ tu jest instrukcja ale czytałem że do RN2 się tak nie da wgrać

Opublikowano
20 minut temu, Tomaszek1999 napisał:

Instalacja 2015, tam masz jak zainstalować twrp przez adb.

robiłeś tak? i działa ci. bo wolałbym opinie osób które to robiły. WIem że tam jest instrukcja ale jak już pisałem nie jetem pewien czy to działa na RN2

Opublikowano

Na rn2 tego nie robiłem, bo mam na tyle długo, że twrp doszło do romu jak już miałem telefon. Na r3 ten sposób na pewno działa, więc jak ściągniesz dobrą wersję to na pewno również i tu zadziała.

Opublikowano
Dnia Sunday, June 26, 2016 o 17:50, maccek napisał:

Witam!

Rozwiązałeś swój problem?

Opublikowano
7 minut temu, Redmi2 napisał:

Najlepszy i najszybszy sposób zainstalowania twrp to za pomocą programu poprzez fasrboot. Opisane w poradniku 2015 i 2016.

Pobierasz program, wypakowywujesz(musi zostać w katalogu cała zawartośc) pobierasz twrp do swojego tela, wypakowujesz, znajdujesz twrp.img zmieniasz nazwę na recovery.img i wrzucasz do katalogu z proramem. Odpalasz komórkę w fastboot, podłączasz do komputera odpalasz program, dowlony klawisz, znowu dowlony klawisz i już.

Nie wiem po co tyle kombinujecie, wgranie twrp na telefony, ktore nie mają blokady btl to pestka.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Ok dzięki. Właśnie chodziło mi o to żeby potwierdził działanie tej metody ktoś kto już to robił.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...