Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zapraszam do pierwszej  polskiej recenzji opaski Xiaomi Miband 2, opaska znacznie lepiej zlicza kroki w porównaniu do pierwszej generacji. Świetnie wywiązuje się też z powiadomień, pulsometr działa odrobinę lepiej niż w 1S.   Bateria niestety przy aktywnym korzystaniu wystarczy na 10-15 dni, a mniej aktywni wyciągną 3-4 tygodnie.

To tyle w skrócie po prawie dwutygodniowym testowaniu, reszta w recenzji, ZAPRASZAM do oglądania.

Miband-2-768x432.jpg

Edytowane przez marxxx
Opublikowano

Czy przycisk reaguje na dotknięcie koszulki, pościeli czy tylko ciała? Pamiętny przeze mnie Zeaplus Band polecał przez to do szafki i ostatecznie do kosza- bo był nie do użycia :-) Sam się wyłączał, włączał podczas snu. Jeżeli ten typ też ma taką przypadłość to będę go omijał szerokim łukiem :-)

Opublikowano

Czyli dla mnie bezużyteczny. Myślałem, że jednak wsadzą fizyczny przycisk, najlepiej z jakąś funkcją kłódki na czas snu... Dzięki za informację :-)

Opublikowano (edytowane)

Mam mi band 2 od 5 dni, na razie sprawuje się bardzo dobrze, bateria po 5 dniach 85%, włączone wszystkie możliwe opcje.

Po zainstalowaniu MI FIT 2 z Google Play, polecam zaktualizowanie do wersji 2.1.4  ( na razie niedostępna w google play ) z mirroru. Jest trochę bardziej rozbudowana i bardziej funkcjonalna.

Niestety dwa razy opaska się odpięła po zahaczeniu o kieszonkę koszuli, dobrze że w domu.

Edytowane przez Erlo17
Opublikowano
7 godzin temu, marxxx napisał:

Mi się akurat nie odpięła ani razu, a podobno ma funkcję powiadamiania o przypadkowym odpięciu.

Nie znalazłem funkcji powiadamiania o przypadkowym odpięciu opaski.

Opublikowano

Ta funkcja jest eksperymentalnie dodana do jakiejś aplikacji z tego co pamiętam. Tej czeskiej chyba. I nie działa na odpięcie a na oddalenie opaski od telefonu na dłużej niż 5min. W apce od "śiaomi" tego nie ma- jeszcze.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, sondejmarek napisał:

Ta funkcja jest eksperymentalnie dodana do jakiejś aplikacji z tego co pamiętam. Tej czeskiej chyba. I nie działa na odpięcie a na oddalenie opaski od telefonu na dłużej niż 5min. W apce od "śiaomi" tego nie ma- jeszcze.

Ta Czeska jeszcze nie obsługuje Mi Band 2. Chodzi Ci o Tols & Mi Band, Zdenka Horaka ?

Edytowane przez Erlo17
Opublikowano

Próbuje powiązać MB2 z Runtadtic niestety bezkutecznie czy znacie jakąś możliwość uruchomienia MB2 w Runtastic?

I jeszcze jedno działała u Was powiadomienie Gmaila? U mnie niestety nie.

Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, emarcin napisał:

Próbuje powiązać MB2 z Runtadtic niestety bezkutecznie czy znacie jakąś możliwość uruchomienia MB2 w Runtastic?

I jeszcze jedno działała u Was powiadomienie Gmaila? U mnie niestety nie.

U mnie powiadomienie gimaila działa, ale miałem kiedyś tak, że nie działało po aktualizacji romu z Global Stable 7.3.6.0 do Gobal Stabe 7.3.7,0  przeinstalowałem MiFit i działa do tej pory. Oczywiście zakładam, że gimaila masz dodanego do powiadomień aplikacji ? Co do Runtastic, to nie wiem bo nie używam.

Opublikowano

Po dzisiejszej aktualizacji apki powiadomienia gmail już działają. Niestety Runtastic nadal nie 😕

• 1 miesiąc temu...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...