Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słucham sobie muzyki na Spotify i co jakiś czas po odłączeniu i ponownym podłączeniu słuchawek pojawiają się szumy zamiast muzyki. Nie lekkie szumy tylko zero muzyki i dosłownie sam szum w słuchawkach. Kiedy się to stanie jedyny ratunek to restart. Dodatkowo kiedy już pojawią się te szumy, odłączam słuchawki i ktoś zadzwoni, odbieram i nic słyszę, osoba po drugiej stronie tak samo. Dopiero po restarcie jest ok.

Jakieś pomysły? Czy to może być bug w 6.6.16 czy coś gorszego? Słuchawki HTC RC E240.

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Przetestowałem ten sam scenariusz na najzwyklejszych słuchawkach Philipsa bez przycisków i innych bajerów i jak dotąd wszystko działa...

Wygląda na to, że to wina niekompatybilnych słuchawek???

Czy ktoś używa jakiś słuchawek dokanałowych od Mi? Które polecacie, fajnie jakby również przyciski działały.

Edytowane przez budzik1o1
Opublikowano

Piston Iron Dual Hybrid (czy tam Hybrid Dual), świetne słuchawki, pełne wsparcie od MIUI. Co do Spotify, to ja się użerałem przez 2-3tygodnie z problemem trzeszczenia... kombinowałem, stawiałem na nowo system, czyściłem wejście, zmieniałem słuchawki i nic... dopiero potem się zorientowałem, że miałem w apce najniższą jakość muzyki, po zmienia na najwyższą problem zniknął :P.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam serdecznie,

Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Otóż na systemach MIUI Polska, MIUI eu., Global dev, LineageOS 14 i wielu innych po podłączeniu słuchawek podczas słuchania muzyki (Spotify, Tidal HI-FI, flac) słychać trzaski i szumy w tle odtwarzanej muzyki. Jedynie na Global stable nie ma tego problemu - dźwięk wręcz kryształowy. Próbowałem wielu słuchawek, tych dobrych -JBL, Sennheiser, oraz średniej półki - Sony,Samsung, Iphone i wszędzie to samo. Wszelkie equalizery oraz Viper i ARISE tylko uwydatniają szumy i trzaski. Próbowałem także i na MM i na N.

Czy ktoś coś wie lub słyszał o tym? Proszę o pomoc, bo ten Global bardzo mi nie pasuje. Wcześniej nie wiem jak było, bo to jest nowy telefon. Wcześniej miałem R3s i tam takich problemów nie było, choć dźwięk w Mi5 jest nieporównywalny do R3s, oczywiście na plus. Telefon gra świetnie, tylko te szumy i trzaski. Nie jestem audiofilem, ale mam wyczulone ucho i bardzo mi to przeszkadza.

Pozdrawiam

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...