JAKUBIKSOwix285 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Witam! Mój RN2 ma problem z dotykiem. Ekran sam się klika. Tutaj nagrałem film. Proszę o pomoc Edytowane 21 Czerwca 2016 przez JAKUBIKSOwix285
xxmati96xx Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 9 minut temu, JAKUBIKSOwix285 napisał: Witam! Mój RN2 ma problem z dotykiem. Ekran sam się klika. Tutaj nagrałem film. Proszę o pomoc Jaka wersja miui. Masz w informacje o telefonie
JAKUBIKSOwix285 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2016 Ale ekran prawdopodobnie uszkodzony Ile taka naprawa może kosto
xxmati96xx Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 1 godzinę temu, JAKUBIKSOwix285 napisał: Ale ekran prawdopodobnie uszkodzony Ile taka naprawa może kosto A zrobiłeś coś co mogło go zepsuć . Spad ci , może zwilgotnial też czytałem gdzieś że może być to kwestia wilgoci
JAKUBIKSOwix285 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2016 Powiem tak od kupna coś się robiło podczas wysokich temperatur zignorowałem to. Zostawiłem telefon sprawny na biurku później go wziołem i coś się porypało. Nwm może słońce mu przygżało. Teraz pisze to z tego telefonu narazie to nie występuje PS: przepraszam że tak długo napisałem
konrad122112 Opublikowano 22 Czerwca 2016 Opublikowano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Ja mam podobnie chyba, nie wiem co się dzieje proszę o pomoc. Edytowane 22 Czerwca 2016 przez konrad122112
JAKUBIKSOwix285 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dbałeś o telefon (widze szkło na ekranie naklejone) i ci się popsuł ja miałem tam że sobie leżał i sie popsuł a tobie jak się popsuł?
konrad122112 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Dokładniej to mojemu bratu. Ogólnie z tego co mówił, to tak po prostu sam z siebie zaczął wariować, więc wziąłem wszedłem w to standardowe recovery i zrobiłem wipe. Uspokoiło się to na jeden dzień, ale wtedy mój brat nie mógł wysunąć klawiatury przy pisaniu smsów (jak tworzył nową konwersację to mógł). No i po tym dniu znowu to samo, telefon wariuje. Telefon był noszony ze szkłem, z etui.
wtbn Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Włączcie sobie menu diagnostyczne i sprawdźcie tam czy dotyk działa prawidłowo czy sam klika. Wtedy będzie wiadomo czy to wina softu czy ekran uwalony.
konrad122112 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Będzie mały problem, bo nie jestem w stanie wpisać tego kodu, chyba, że jakoś inaczej da się włączyć?
wtbn Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 14 godzin temu, konrad122112 napisał: Będzie mały problem, bo nie jestem w stanie wpisać tego kodu, chyba, że jakoś inaczej da się włączyć? A to dasz radę? "Go to Settings\About Phone and tap on Kernel Version 3 or 4 times "
konrad122112 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Wchodzę w to, ale wtedy wyskakuje mi uruchamianie diagnostyki i nic się nie dzieje
JAKUBIKSOwix285 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2016 Mój problem dobiegł końca... Ci ją zrobiłem? Z całej siły o podłogę i się naprawił lecz nie polecam tego robić.
konrad122112 Opublikowano 3 Lipca 2016 Opublikowano 3 Lipca 2016 A mój nie, czy macie jakieś linki oryginalnego wyświetlacza dla naszego xiaomi redmi note 2?
JAKUBIKSOwix285 Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Opublikowano 3 Lipca 2016 190zł http://xiaomi.com.pl/produkt/wyswietlacz-lcd-do-xiaomi-redmi-note-2-2/ Na Allegro za 150zł Lecz polecam sprawdzić czy kable łączące panel dotykowy z płytą główną są na swoim miejscu. Pozdrawiam! Jeżeli czujesz się na siłach możesz sam to sprawdzić
konrad122112 Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Generalnie u mnie nie działa tak jakby pasek u dołu ekranu. Przy sprawdzaniu w jakimś touch teście wszędzie łapie, ale około 1cm pasek na dole nie działa. Jadę palcem i nagle kropka znika, czyli w tamtym miejscu nie reaguje.
cass88 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Otóż od jakiegoś czasu (4miesiące) w moim Xiaomi Redmi Note 2 wyświetlacz w 50% miał gorsze barwy. Później ok. 2tygodnie temu po próbach wybudzania telefon podświetlał klawisze funkcyjne, lecz wyświetlacz nie reagował, był czarny. Udało mi się znaleźć rozwiązanie (niestety krótkotrwałe). Po dociśnięciu od tyłu w lewym górnym rogu wyświetlacza zaczął reagować i wyświetlać. Co 1-3godz. było trzeba powtarzać schemat. Wtedy telefon działał normalnie. Dodatkowo nie zdarzyło się, żeby w trakcie użytkowania wyświetlacz zrobił się czarny. Dopiero po uśpieniu tel. Niestety kilka dni temu telefon wyświetla obraz tylko po równoczesnym dociskaniu krawędzi. Działa z lewej i prawej strony, góra i dół. Dla zobrazowania nagrałem filmik, który pokazuje mój problem. Dodam, że wyświetlacz działa nawet jak ekran jest czarny, a barwy są w 100% idealne na całym ekranie. Próbowałem dociskać taśmy, lecz może jest jakaś główna pod płytą główną? Będę wdzięczny za pomoc.
MichaSiu91 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Rozkręc, sprawdź połączenia taśmy LCD wyczyść styki, jeśli nie pomoże to u prawilnego chińczyka 75zeta LCD+Digi i wymień Przypuszczam, ze w trakcie uzytkowania sytuacja sie nie zdarza gdyz smartfon nie doznaje tak duzych wibracji aby styki się "rozłączyły"Swoją drogą... Jakiś pech nad Tobą chyba ciąży... Moj RN2 wypadł na bruk już dobre kilkanaście razy, został wytrzaskany drzwiami od auta kiedy wysunął się z kieszeni spodenek też już w ciul, zero pęknięć ani żadnych problemów, już pomijam fakt, że w dzień zakupu spadł i roztrzaskał szkło dodatkowe którego od tamtej pory nie kupiłem Dla mnie to taka 3310 dzisiejszych czasów Aż czasem zastanawiam się co Wy z tymi biednymi chińczykami robicie Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
cass88 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Moje Xiaomi Redmi Note 2 nigdy nie miało upadków itp. Jedynie korzystałem dużo z Google Maps, a ekran włączony. Taśma LCD jest rozumiem pod płytami, bo faktycznie to ona może być winna?
MichaSiu91 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Winne może być cokolwiek, zacznijmy od rzeczy związanych typowo z LCD Obadaj sobie przykładowy film z YT z wymiany LCD aby wiedzieć jak się dostać do środka Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi