razz0s Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Witam serdecznie wszystkich, Kupiłem niedawno mi5 i jestem z niego bardzo zadowolony, wszystko śmiga jak powinno, jednak z pewną rzeczą nie mogę się uporać: Mianowicie automatycznie wyłącza mi się bluetooth w urządzeniu. Nie ma reguły kiedy to następuje, czasem po godzinie, czasem po połowie dnia. Po przełączeniu z powrotem w pozycję on problem powraca po jakimś czasie. Nie wiem gdzie może leżeć przyczyna, oszczędzanie baterii i podobne jest wyłączone. Czy ktoś z Was borykał się z podobnym problemem? Wersja MIUI najnowsza 8. Z góry dzięki! Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
stereo0 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Dobrze wiesz gdzie leży problem. 18 minut temu, razz0s napisał: Wersja MIUI najnowsza 8. Czy to czasem beta nie jest?
Bohyn Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 6.6.16 to już chyba beta:) @razz0s Prośba o podanie dokładnej wersji systemu. Jaka kompilacja? Xiaomi.eu a może china dev?
razz0s Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2016 Dzięki wszystkim. Kompilacja 6.6.16 od xiaomi.eu (jeżeli tego dotyczyło pytanie). Zauważyłem że problem jest chyba związany z aplikacją MiFit, bo dzisiaj jej nie używałem, ani nie była w trayu i bluetooth się nie wyłączył. Byłem też zwyczajnie ciekaw czy ktoś z Was również zauważył podobną przypadłość u siebie - zobaczymy czy kolejne wersje romu jak i aplikacji zniwelują ten problem. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
dylon Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Potwierdzam błąd. Dodam, że działo mi się to także na innych romach niż 6.6.16, włącznie z cm13. Na szczęście problem występuje stosunkowo rzadko (podczas jazdy 8h tylko 2 razy).
Rekomendowane odpowiedzi