Skocz do zawartości
  • 0

Mi4 czy Mi4c czy Mi4i ?

Pytanie

Opublikowano

Siemka, chce na dniach kupić telefon mam na to +/- 800 zł. Poczytałem trochę o tych telefonach i wiem, że mi4 c jest lepsze od mi4 w specyfikacji, ale za to mi4 jest solidniejszy i trochę tańszy. O mi4i nie wiem za bardzo nic. 

Czy różnica w wydajności w mi4c a mi4 jest bardzo duża ? Generalnie telefon będzie mi służył przez jakieś 2 lata głównie to internetu oraz do "endomondo"  i robienia zdjęć. 
Raczej nie gram w gry i nie używam jakiś super wymagających aplikacji i nie zaśmiecam telefonu syfem :) Czy wystarczy mi do takiego użytkowania mi4 czy lepiej kupić mi4c bo będzie dużo lepszy ? 
I jeszcze jedno pytanie, gdzie na allegro można kupić telefon tak żeby miał gwarancje objeta serwisem w polsce.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Jeśli robisz dużo fotek-bierz mi4c. Zauważalnie lepsze foty robi, choć te z mi4 też są w porządku. Różnica w cenie pomiędzy nimi jest znikoma. Było już kilka tematów porownujących mi4 z mi4c. Mi4i wg mnie jest najsłabszy z tych trzech

• 0
Opublikowano

tpawel, a to nie są przypadkiem te same sensory w Mi4 i 4c? Pomijam kwestie tego, że patrząc na sample czasem to właśnie foty Mi4c są średnie (tzn, może niezłe ale słabsze).

• 0
Opublikowano

Mam 2 sztuki Mi4. Foty są rewelacyjne (jestem grafikiem). Ttzeba trochę wprawy i saą na prawdę dobre. Ogólnie telefon jest szybki, niebwiesza się nawet przy intensywnym użytkowaniu. Też miałem wątpliwości czy nie kupić 4C, ale wziąłem z Technosa czarnego Mi4 2/16 i jestem zadowolony. Technos polecam. Spełnia dokładnie to o czym pisałeś. 4C ma USB typ C i będziesz miał problem z ładowarkami. Tzn będziesz musiał nosić przy sobie.

• 0
Opublikowano
tpawel, a to nie są przypadkiem te same sensory w Mi4 i 4c? Pomijam kwestie tego, że patrząc na sample czasem to właśnie foty Mi4c są średnie (tzn, może niezłe ale słabsze).

Nie.

Imx214vs imx258

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...