a.milewski.mm Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Witajcie, mam problem z kontem Xioami. Chciałem odblokować bootloadera i po otrzymaniu kodu weryfikacyjnego rozpocząłem procedurę rzeźby. Oczywiście nie poszło, ponieważ dojrzałem, że jak loguję się na koncie na komputerze poprzez swój e-mail, bądź nr telefonu to posiadam inny numer konta Xiaomi niżeli ten widoczny w telefonie. Na telefonie co chwilę wyskakuje mi błąd logowania na koncie xxx (tu numer konta tego z telefonu). Chciałem zrobić hard reset, no cóż nie mogę ponieważ musi się to odbyć poprzez logowanie na tymże koncie, a problem jest taki, że nadal nie chce się zalogować. Czy istnieje możliwość aby można było się w jakiś sposób zalogować na koncie o numerze z telefonu na komputerze, może uda się zmienić konta. A zapomniałbym, po wpisaniu na stronie i.mi.com tego numeru konta i podaniu hasła (powinno być poprawne) pojawia się komunikat o kodzie przesłanym do mnie na mój numer telefonu i nie dzieje się nic Coż mogę zrobić? Chce mieć jeden numer (na swoim koncie logując się poprzez email, oraz ten sam numer na telefonie). Pozdrawiam
jarekm95 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Wgraj china dev przez miflasha. A przy logowaniu po prostu zamiast maila loguj się tym numerem konta na którym masz zgode Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
a.milewski.mm Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 Wgrałbym, ale mam bootloader zablokowany, poprosiłem o odblokowanie, dostałem zgodę ale numery konta i telefonu są niezgodne. Próbuję przez miflasha ale po zaznaczeniu folderu (z poradnika) i po podłączeniu telefonu, nic się nie dzieje. Zaczynam się poddawać...
jarekm95 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Podłączeniu telefonu.. mam nadzieje w download mode? Jaki system na kompie? Sterowniki są? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
a.milewski.mm Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) tak download mode, a więc Vol+ wraz z power, następnie wchodzi jakieś dziwne coś i klikam download. podłączam tel i nic się nie dzieje i w mi flash nic się nie dzieje. sterowniki są bo też doinstalowywałem, ale menadżer urządzeń teraz sprawdzam że chyba coś nie widzi. System w kompie win10 i wydaje mi się że to chyba jest największy problem Edytowane 18 Czerwca 2016 przez a.milewski.mm
jarekm95 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Dobra, "u mnie działa" to nie jest rozwiązanie . Ale problem ewidentnie to problem z PC. Próbuj: uruchomić jako administrator, zainstalować od nowa miflash lub jego inną wersję, inny port usb, wyłącz antiviry i firewalle, no i jak nie da rady to szukaj kompa z jakimś normalnym systemem ;p Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 Ok. Chiński rom stable w wersji 7.3.2 wgrany.Bootloader odblokowany, zalogowałem sie na swoje to dobe konto Xiaomi. Teraz mam jeszcze jeden problem bo za cholerę nie wiem jak wgrać wersję 7.3.2 z miui polska, bo wkurzają mnie te krzaczki w niektórych miejscach. Chciałęm aktualizować przez zip, ale wyskakuje mi, że Weryfikacja i że cośtam, więc nie chce się aktualizować. Próbowałem wgrać TWRP, ale chyba jestem niezbyt "umny" bo u mnie recovery wygląda jak poniżej (to takie craczkowato-niebieskie), a chciałem żeby recovery było takie jak też poniżej (to z main menu). Sorka za mało fachowe nazewnictwo, ale... każdy wie o co chodzi
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 10 minut temu, cincin27 napisał: Wszystko jest w instrukcji Instalacja MIUI 2016 na portalu miuipolska.pl Wiem, że jest, ale zatrzymuję się na etapie 4 4. Instalacja MIUIPolska W recovery przechodzimy do sekcji Wipe (po recovery możemy poruszać się „palcami”, ekran powinien reagować na dotyk). Wybieramy opcję Wipe Factory Reset by pozbyć się wszystkich zbędnych aplikacji i śmieci z telefonu (bez usuwania plików z pamięci USB) Przechodzimy poziom wyżej i wybieramy Install Wybieramy pobrany wcześniej rom MIUIPolska Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot Podczas samouczka wybieramy język Polski i cieszymy się polskim MIUI Następne aktualizacje wykonujemy już przez aplikację Aktualizacje Nie wiem jak wejść w Wipe ;/
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 2 godziny temu, cincin27 napisał: nie wgrałeś recovery TWRP No właśnie na tym polegam, próbuję na kilka sposobów, ale nie potrafię tego wgrać. Przez flashify nie da rady bo nie ma roota, roota nie mogę, bo nie mogę, nie wgrywa się. Ku....wa, normalnie masakra. Nie ma może jakiejś wersji z językiem polskim, którą można wgrać przez Miflash?
jarekm95 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 No dobra, to jak masz to swoje krzaczkowate to naciśnij może "recovery"? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 37 minut temu, jarekm95 napisał: No dobra, to jak masz to swoje krzaczkowate to naciśnij może "recovery"? Jak naciska recovery do wyskakuje mi telefonik z kabelkiem i nic. zdjęcie poglądowe
jarekm95 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 A więc nie masz wgranego TWRP. Wgraj w fastboocie skyptem z kompedium. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 ok wgrałem TWRP udało mi się do niego wejść i wyszedłem i teraz mam albo fastboot, albo cały czas podświetla mi się MI i nic się nie dzieje. Proszę, nie piszcie że cegła. udało się wejść do twrp ponownie.
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 Yyyy więc teraz nawet się nie chce włączyć. Po podłączeniu do kompa słychać jakby urządzenie się podłączało do kompa, ale nic się nie pojawia. Czy mam odczekać troszkę i spróbować go włączyć, czy jak? Czy serwis?
cukru Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 A wgrałeś rom przez TWRP? Może przez przypadek wszedłeś w tryb download (czarny ekran), wyświetla się coś w menedżerze urządzeń?
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Tak, wgrywałem ROM przez TWRP. Aktualnie jest czarny ekran, a w menedżerze pojawia się jako Nieznane urządzenie USB (żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się). Po podłączeniu kablem do komputera, bądź ładowarki dioda się nie świeci, że microUSB w nim siedzi. Edytowane 19 Czerwca 2016 przez a.milewski.mm
cukru Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Podaj nazwę pliku który wgrywałeś. Spróbuj jeszcze przytrzymać przycisk włączania przez jakieś 10 sekund, a potem przytrzymaj vol + vol - i power.
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) xiaomi.eu_multi_aqua_V7.3.2.0.LAJCNDD_v7-5.1 kombinacja klawiszy nic nie daje W recovery przechodzimy do sekcji Wipe (po recovery możemy poruszać się „palcami”, ekran powinien reagować na dotyk). Wybieramy opcję Wipe Factory Reset by pozbyć się wszystkich zbędnych aplikacji i śmieci z telefonu (bez usuwania plików z pamięci USB) Przechodzimy poziom wyżej i wybieramy Install Wybieramy pobrany wcześniej rom MIUIPolska Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot w punkcie 4 wybrałem, żeby sam się rebootował po instalacji. a instalkę robiłem z pena podłączonego przez OTG. Edytowane 19 Czerwca 2016 przez a.milewski.mm
jarekm95 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 No to jedziesz - kompedium, instrukcja I, w download próbuj wchodzić naciskając równocześnie wszystkie 3 przyciski. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 19 minut temu, a.milewski.mm napisał: xiaomi.eu_multi_aqua_V7.3.2.0.LAJCNDD_v7-5.1 kombinacja klawiszy nic nie daje I czemu wgrałeś aqua? Jakbyś czytał ze zruzumieniem to byś miał Redmi 3 to ido, nie aqua. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 teraz się pokazał w menadżerze jako urządzenie uniwerasalnej magistrali szeregowej QHSUSB_BULK
cukru Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 @a.milewski.mm To masz szczęście, jesteś w trybie download - teraz możesz zainstalować rom zgodnie z punktem I kompendium https://miuipolska.pl/forum/topic/10752-kompedium-wiedzy-redmi-3-rom-root-recovery-bootloader-faq/
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 po resecie kompa znów jest nieznane ;(
cukru Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Musi Ci wykryć jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 lub QHSUSB_BULK albo musisz wprowadzić telefon w tryb fastboot. Inaczej nic nie zrobisz. Próbuj do skutku.
a.milewski.mm Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Dzięki Panowie. 7.1.3 działa Gdzie mam kliknąć, abyście mieli +10 do wiedzy i +100 artefaktu? Edytowane 19 Czerwca 2016 przez a.milewski.mm
cukru Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Wystarczy jak na przyszłość będziesz dokładnie czytał instrukcje. 1
a.milewski.mm Opublikowano 22 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2016 Dobra panowie, to teraz już ostatnie pytanie o 7.3.2. Polecić ktoś może jakiś link albo chociażby nazwę pliku jaki można w grać? I jaka jest różnica między 7.1.3 a 7.3.2, w tym pierwszym OTA jest wyłączone.
Rekomendowane odpowiedzi