bellodc Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 MNP u Dream Original Xiaomi Mi Note Pro 4GB 64GB 5.7" 2K Snapdragon 810 Dual SIM 2560x1440 Android 5.0 Octa Core 13 Million pixels 3010mAh http://s.aliexpress.com/BBJneyey (from AliExpress Android) Wysłał Mi Note Pro
Arcon Opublikowano 18 Czerwca 2016 Opublikowano 18 Czerwca 2016 wygląda kusząco trzeba dhl ? czy zwykłą przesyłką nie będzie problemów ?
bellodc Opublikowano 19 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2016 Jak zawsze... loteria Wysłał Mi Note Pro
HardCore v2 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 (edytowane) Witam, brać Mi Note Pro czy Xiaomi Redmi Note 3 Pro? Czy ten telefon ( z linku Mi Note Pro ) ma wsparcie dla sieci w polsce? edit: wsparcie jest; wersja 2015021 Edytowane 19 Czerwca 2016 przez HardCore v2
MD13 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam, brać Mi Note Pro czy Xiaomi Redmi Note 3 Pro? Czy ten telefon ( z linku Mi Note Pro ) ma wsparcie dla sieci w polsce? edit: wsparcie jest; wersja 2015021 Oczywiście że mi note pro. Mi note pro i redmi note 3 pro to wogóle inna klasa. Wysłane z mojego KM1065G przy użyciu Tapatalka
homman Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 To pisanie o tej klasie mnie wkurza. 0 Argumentów tylko klasa klasa klasa albo że flagowiec. Ja wziołem redmi note 3 pro Dlaczego? Po 1 złoty ładniejszy Po 2 za 155$ z wysyłką przez UK 2/16 GB od goldwaya Po 3 czytnik palca dla mnie naprawdę fajna rzecz. Po 4 wydajność redmi note 3 pro jest wyższa po 5 mi note jak spadnie to pęka bo to szklo po 6 myślałem że ten wyświetlacz jest faktycznie większy ale różnica jest 0 w dodatku tam jest 2K ekran co powoduje jeszcze gorsze czytanie. Bo wszystko malutkie po 7 redmi note 3 pro wytrzymuje mi do 3 dni. Redmi note 2 mialo problem by wytrzymać dzień. A na nawi to max 4h. Za mi note przemawia jedynie prestiż, dzwięk i aparat. Wersja 16GB można rozważać bo <150$ ale mi note pro... wolał bym wziąć mi maxa. Tak że z 2 waszych poleceń że mi4 zamiast redmi 3 pro i mi note zamiast redmi note 3 pro Wybrałem przeciwnie i nie żałuje.
redkontakt Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Mnie wkurza jak piszesz ze złoty ładniejszy, chyba dla wieśka z prowincji a porównanie ekranu i aparatu? Mało wiesz i sadzisz się na eksperta ale gówno wiesz bo wyższa rozdzielczość ci przeszkadza bo ślepy jesteś jak kret zmień okulary do czytania i wypowiadaj się tylko o kablach i ładowarkach resztę sobie jw daruj bo mdli
Elisek Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Dnia 10.07.2016 o 14:25, redkontakt napisał: Mnie wkurza jak piszesz ze złoty ładniejszy, chyba dla wieśka z prowincji a porównanie ekranu i aparatu? Mało wiesz i sadzisz się na eksperta ale gówno wiesz bo wyższa rozdzielczość ci przeszkadza bo ślepy jesteś jak kret zmień okulary do czytania i wypowiadaj się tylko o kablach i ładowarkach resztę sobie jw daruj bo mdli Facet odpisał, a Ty odrazu po nim jedziesz. To że Mi Note to flagowiec z ponad rocznym stażem chyba ma duże znaczenie skoro RMN3PRO jest czymś świeżym, a nie przestarzałym sprzętem. Tak rok to duża różnica. Mi Note 2 będzie zapewne bomba, bo bateria też bedzie większa i będzie to miało sens natomiast obecnie oczywiście lepszym wyborem jest RMN3PRO, a potem zmiana na Mi Note 2 jak coś. Co do kolor to czy wieś czy nie to już kwestia gustu, ale zdecydowanie nie ma co brać tego pod uwagę jako zalety, bo innemu się podoba co innego.
homman Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 (edytowane) Albo kupienie mi note pro ale w naprawde dobrej cenie np 170$ jak wyjdzie mi note 2. Co do złotego podałem to jaki powód bo ludzie jakoś są pro iphonowi jak ramki w 5S. Na co dzień używałem 5S i wiem jak to się niszczy. Więc jeśli ktoś chce dyskutować niech poda sensowne powody brania mi pro a nie... każdy woli napisać przecież to flagowiec i jakość wykonania lepsza. Ok tylko co mi z jakości wykonania jak zmienię go za pół roku ? Podałem powody: Lepszy aparat i stabilizacja USB typu C Gorilla glass Wyższa rozdzielczość dla niektórych dla mnie nie . Jakość dźwięku. Wszystko inne wydajność, bateria cena itd jest przeciwko. Dla mnie nie jest to warte tej różnicy. 155$ z vat vs 217$ + vat = 266$ Czyli de facto ten telefon jest droższy o 100$ czyli 2/3 redmi note 3 pro JA TAK NA TO PATRZE ty możesz patrzeć inaczej. Jw jeśli ten telefon będą się pozbywać jak napisałem po np 170$ z wysyłką bez vat i ktoś rzadko zmienia telefony wówczas to będzie niezłe wyjście. Ja wolę za ok 6 miesięcy sprzedać redmi note 3 pro kupić 4 kę i raczej nic nie dołożyć max 100we. Tak samo jak robiłem dotychczas chociażby z note 2. Edytowane 16 Lipca 2016 przez homman
Boniunio Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zna ktoś jakąś fajną promocję teraz na mi note pro? jakieś kupony, cashback itp? z góry dzięki
Gandziarz88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Dołączam do prośby kolegi wyżej. ) Jest jakieś dobre promo? Sam szukam i słabo z tym niestety.
homman Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 tak najlepiej 1 post i 0 szukania. PORÓWNYWARKA CEN JAK BYŚ wpisał byś miał to http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-mi-note-pro 290$ w tej chwili najtaniej
Gandziarz88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 1 post przyjacielu to cena 290$, a w temacie jest 217$ i taka cena jest dobra więc aktualnie 290 jest nie interesujące. Stąd też szukamy taniej, skoro dało się kupić za 217....
homman Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) jw cena telefonu podskoczyła. Nic na to nie poradzisz. Była okazja i nie ma Podałem ci link gdzie możesz sobie szukać promocji. Ale np mi4c bardzo staniało i kupisz za 130$ za 16GB. I to jest obecna okazja. Nie chce wprowadzać w błąd ale goldway miał na rozpoczęcie roku szkolnego 2 sztuki z uszkodzonym pudęłkiem czy coś. Teraz mi się przypomniało. Ale też były w okolicach 250$ Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez homman
Gandziarz88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Tak to jest wtedy nie byłem tym zainteresowany, wybitnie potrzebuje coś 5,5 + więcej cali (MiMax już za duży). Redmi Note 3 znowu sie psuje więc padło mi na MiNote / MiNote Pro, wybór raczej dobry ale czekam na tą cene hehe 300 to za dużo w momencie kiedy zaraz wychodzi nowy model.
homman Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) Akurat mi max i mi note jest prawie taki sam. 2cm i 1 cm http://www.phonearena.com/phones/size#/phones/size/Xiaomi-Mi-Max,Xiaomi-Mi-Note-Pro/phones/10044,9098 Nie wiem gdzie doczytales ze RN3 się psuje. Chodzi ci o aż 1 przypadek gdzie niby komuś sam pękł. Co jest raczej niemożliwością i nikt mu nie chce uwierzyć 2. Soft bo na siłę wgrywamy miui 8 KTÓRE OFICJALNIE WYCHODZI W PAŹDZIERNIKU. Z ciekawości przeglądnołem dział problemy techniczne i ani jednego problemu z urządzeniem fizycznie. A jedynie kupa uceglonych telefonów przez ludzi i problemy z MIUI8. Dostajesz telefon z globalem siedzisz na nim do października i 0 problemów. Ale jak się chce miui 8 którego jeszcze nie ma....... to jest jak jest. Na każdym tel będzie identycznie Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez homman
Gandziarz88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To jest aż 2cm i 1cm i o 2 i 1 za dużo. Awaryjność Redmi Note, wypowiedzi Acida... Pracuje w handlu wiem jak jest jak coś się sprzedaje w milionach sztuk, a coś w tysiącach to więcej sie psuje z tego miliona także nie jest to jakoś przerażające, ale ogólnie przekonuje mnie jakość wykonania MiNote. Odnośnie systemu, zawsze mam MiuiPolska na moich urządzeniach i wszystko jest w jak najlepszym porządku.
homman Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 A to tego nie widzialem zaciekawiłeś mnie. No to jw na miui polska na redim note 3 nie będzie Bo 7 mka nie zostałą do końca ukończona i niby jest xiaomi.eu v7 stable. Ale działa jak działa. Zaczeli pracę od razu prawie jak wyszedł telefon nad miui 8. które jest w BECIE do dziś. Mi note ma 7 mke spoko.
Gandziarz88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 No to teraz tylko żeby te 217 dolarów wróciło haha.
nemed Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 @Gandziarz88 Jeśli chcesz MiNote za 150 dolarów, to poluj w Dreami. Od czasu do czasu obniżają cenę na krótko. Mnie udało się kupić dla siebie a jakiś tydzień temu dla żony Wysłane z Mi Note
Gandziarz88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Powiedz mi tylko czy w zwykłym MiNote jest odczuwalny brak tych 900mhz... czytałem wątek o tym oczywiście ale im więcej opinii tym lepiej, bo to jest jedyne "ALE" dla mnie żeby dopłacić do PRO
MD13 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Powiedz mi tylko czy w zwykłym MiNote jest odczuwalny brak tych 900mhz... czytałem wątek o tym oczywiście ale im więcej opinii tym lepiej, bo to jest jedyne "ALE" dla mnie żeby dopłacić do PRO Ja tego nie odczuwam. Operator plus. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
nemed Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Szczerze mówiąc jak narazie nie doświadczyłem problemów z brakiem 900MHz. Teraz trochę gorsza jakość rozmów występuje czasami ale to wina raczej TMobile w moim mieście, coś tam kombinują z nadajnikami. Wysłane z Mi Note
homman Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 (edytowane) TU nie chodzi o MHZ i szybkość. Tu chodzi o GB obecnie 16 to już bardzo mało. Jak byś zauważył to apki zajmuja coraz więcej. FB + messanger to 500MB. Prosty przykłąd mi4C 16GB stoi 130$ z wysyłką EU 32GB kosztuje już 200$ Różnica w koszcie chipu to 2$ ? Dlaczego ? Bo za rok te telefony prawie będą nieużywalne. Postarzanie produktu obecnie polega na aplikacjach. Które zajmują coraz więcej. Ostatnio tu był temat o lapach. Podałem że i5 z 2010r ? gdzieś tak jest lepsza niż w nowym lapie xiaomi. Edytowane 2 Sierpnia 2016 przez homman
nemed Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To już zależy co kto używa. Mnie w zupełności wystarcza 16GB, cały czas mam ok 6GB wolnego i pod ręką pendriwa w razie czego. Wysłane z Mi Note
Gandziarz88 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 3 godziny temu, homman napisał: TU nie chodzi o MHZ i szybkość. Tu chodzi o GB obecnie 16 to już bardzo mało. Jak byś zauważył to apki zajmuja coraz więcej. FB + messanger to 500MB. Prosty przykłąd mi4C 16GB stoi 130$ z wysyłką EU 32GB kosztuje już 200$ Różnica w koszcie chipu to 2$ ? Dlaczego ? Bo za rok te telefony prawie będą nieużywalne. Postarzanie produktu obecnie polega na aplikacjach. Które zajmują coraz więcej. Ostatnio tu był temat o lapach. Podałem że i5 z 2010r ? gdzieś tak jest lepsza niż w nowym lapie xiaomi. Wszystko zależy od użytkownika, owszem 16gb to całkiem mało, chociaż ja sam posiadam Mi4 w takiej wersji i mi zupełnie wystarcza razem z chmurami itp. pakiety internetowe są ogromne, WiFi na każdym rogu więc nie musze wszystkiego trzymać w telefonie. Postarzanie to głównie ciągłe aktualizacje Androida i innych systemów operacyjnych, to one powodują że niegdyś szybkie procesory stają się dramatycznie słabe, aplikacje też biorą w tym czynny udział tu się zgodzę. Także może nie będzie tak że 16GB będzie nieużywalne, ale użytkownik takich sprzętów będzie musiał się pogodzić z trzymaniem wielu rzeczy na dyskach wirtualnych itp.
TKN Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dnia 10 lipca 2016 o 14:12, homman napisał: Po 4 wydajność redmi note 3 pro jest wyższa Sprostuję tylko jedną bzdurę. Przez moje ręce przewinęło się kilka różnych Redmi Note 3 Pro i wszystki miały gorszy wynik na antutu od mojego Mi Note Pro.
homman Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) wybacz chodziło mi o mi note nie pro 45 tyś vs 75k redmi note 3 pro vs 80k mi note pro Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez homman
m4ci3k_sz Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Sprostuję tylko jedną bzdurę. Przez moje ręce przewinęło się kilka różnych Redmi Note 3 Pro i wszystki miały gorszy wynik na antutu od mojego Mi Note Pro. Wynik w AnTuTu nijak ma się do realnej wydajności Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi