Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

brać Mi Note Pro czy Xiaomi Redmi Note 3 Pro?

Czy ten telefon ( z linku Mi Note Pro ) ma wsparcie dla sieci w polsce?

edit: wsparcie jest; wersja 2015021

Edytowane przez HardCore v2
Opublikowano
Witam,

brać Mi Note Pro czy Xiaomi Redmi Note 3 Pro?

Czy ten telefon ( z linku Mi Note Pro ) ma wsparcie dla sieci w polsce?

edit: wsparcie jest; wersja 2015021

Oczywiście że mi note pro. Mi note pro i redmi note 3 pro to wogóle inna klasa.

Wysłane z mojego KM1065G przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To pisanie o tej klasie mnie wkurza. 0 Argumentów tylko klasa klasa klasa albo że flagowiec.

Ja wziołem redmi note 3 pro

Dlaczego?

Po 1 złoty ładniejszy

Po 2 za 155$ z wysyłką przez UK 2/16 GB od goldwaya

Po 3 czytnik palca dla mnie naprawdę fajna rzecz.

Po 4 wydajność redmi note 3 pro jest wyższa

po 5 mi note jak spadnie to pęka bo to szklo

po 6 myślałem że ten wyświetlacz jest faktycznie większy ale różnica jest 0 w dodatku tam jest 2K ekran co powoduje jeszcze gorsze czytanie.

Bo wszystko malutkie

po 7 redmi note 3 pro wytrzymuje mi do 3 dni. Redmi note 2 mialo problem by wytrzymać dzień. A na nawi to max 4h.

Za mi note przemawia jedynie prestiż, dzwięk i aparat.

Wersja 16GB można rozważać bo <150$ ale mi note pro... wolał bym wziąć mi maxa.

Tak że z 2 waszych poleceń że mi4 zamiast redmi 3 pro

i mi note zamiast redmi note 3 pro

Wybrałem przeciwnie i nie żałuje.

Opublikowano

Mnie wkurza jak piszesz ze złoty ładniejszy, chyba dla wieśka z prowincji a porównanie ekranu i aparatu? Mało wiesz i sadzisz się na eksperta ale gówno wiesz bo wyższa rozdzielczość ci przeszkadza bo ślepy jesteś jak kret zmień okulary do czytania i wypowiadaj się tylko o kablach i ładowarkach resztę sobie jw daruj bo mdli

Opublikowano
Dnia 10.07.2016 o 14:25, redkontakt napisał:

Mnie wkurza jak piszesz ze złoty ładniejszy, chyba dla wieśka z prowincji a porównanie ekranu i aparatu? Mało wiesz i sadzisz się na eksperta ale gówno wiesz bo wyższa rozdzielczość ci przeszkadza bo ślepy jesteś jak kret zmień okulary do czytania i wypowiadaj się tylko o kablach i ładowarkach resztę sobie jw daruj bo mdli

Facet odpisał, a Ty odrazu po nim jedziesz. To że Mi Note to flagowiec z ponad rocznym stażem chyba ma duże znaczenie skoro RMN3PRO jest czymś świeżym, a nie przestarzałym sprzętem. Tak rok to duża różnica. Mi Note 2 będzie zapewne bomba, bo bateria też bedzie większa i będzie to miało sens natomiast obecnie oczywiście lepszym wyborem jest RMN3PRO, a potem zmiana na Mi Note 2 jak coś.

Co do kolor to czy wieś czy nie to już kwestia gustu, ale zdecydowanie nie ma co brać tego pod uwagę jako zalety, bo innemu się podoba co innego.

Opublikowano (edytowane)

Albo kupienie mi note pro ale w naprawde dobrej cenie np 170$ jak wyjdzie mi note 2.

Co do złotego podałem to jaki powód bo ludzie jakoś są pro iphonowi jak ramki w 5S. Na co dzień używałem 5S i wiem jak to się niszczy.

Więc jeśli ktoś chce dyskutować niech poda sensowne powody brania mi pro a nie... każdy woli napisać przecież to flagowiec i jakość wykonania lepsza.

Ok tylko co mi z jakości wykonania jak zmienię go za pół roku ?

Podałem powody:

Lepszy aparat i stabilizacja

USB typu C

Gorilla glass

Wyższa rozdzielczość dla niektórych dla mnie nie .

Jakość dźwięku.

Wszystko inne wydajność, bateria cena itd jest przeciwko.

Dla mnie nie jest to warte tej różnicy.

155$ z vat vs 217$ + vat = 266$

Czyli de facto ten telefon jest droższy o 100$  czyli 2/3 redmi note 3 pro

JA TAK NA TO PATRZE ty możesz patrzeć inaczej. 

Jw jeśli ten telefon będą się pozbywać jak napisałem po np 170$ z wysyłką bez vat i ktoś rzadko zmienia telefony wówczas to będzie niezłe wyjście.

Ja wolę za ok 6 miesięcy sprzedać redmi note 3 pro kupić 4 kę i raczej nic nie dołożyć max 100we.

Tak samo jak robiłem dotychczas chociażby z note 2.

Edytowane przez homman
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

1 post przyjacielu to cena 290$, a w temacie jest 217$ i taka cena jest dobra :) więc aktualnie 290 jest nie interesujące. Stąd też szukamy taniej, skoro dało się kupić za 217....

Opublikowano (edytowane)

jw cena telefonu podskoczyła.

Nic na to nie poradzisz.

Była okazja i nie ma :)

Podałem ci link gdzie możesz sobie szukać promocji.

Ale np mi4c bardzo staniało i kupisz za 130$ za 16GB.

I to jest obecna okazja.

Nie chce wprowadzać w błąd ale goldway miał na rozpoczęcie roku szkolnego 2 sztuki z uszkodzonym pudęłkiem czy coś.

Teraz mi się przypomniało.

Ale też były w okolicach 250$

Edytowane przez homman
Opublikowano

Tak to jest wtedy nie byłem tym zainteresowany, wybitnie potrzebuje coś 5,5 + więcej cali (MiMax już za duży).  Redmi Note 3 znowu sie psuje więc padło mi na MiNote / MiNote Pro, wybór raczej dobry ale czekam na tą cene hehe 300 to za dużo w momencie kiedy zaraz wychodzi nowy model.

Opublikowano (edytowane)

Akurat mi max i mi note jest prawie taki sam.

2cm i 1 cm

http://www.phonearena.com/phones/size#/phones/size/Xiaomi-Mi-Max,Xiaomi-Mi-Note-Pro/phones/10044,9098

Nie  wiem gdzie doczytales ze RN3 się psuje.

Chodzi ci o aż 

1 przypadek gdzie niby komuś sam pękł. Co jest raczej niemożliwością i nikt mu nie chce uwierzyć

2. Soft bo na siłę wgrywamy miui 8 KTÓRE OFICJALNIE WYCHODZI W PAŹDZIERNIKU.

Z ciekawości przeglądnołem dział problemy techniczne i ani jednego problemu z urządzeniem fizycznie. A jedynie kupa uceglonych telefonów przez ludzi i problemy z MIUI8.

Dostajesz telefon z globalem siedzisz na nim do października i 0 problemów. Ale jak się chce miui 8 którego jeszcze nie ma....... to jest jak jest. Na każdym tel będzie identycznie

Edytowane przez homman
Opublikowano

To jest aż 2cm i 1cm :)  i o 2 i 1 za dużo.

Awaryjność Redmi Note, wypowiedzi Acida... :) Pracuje w handlu wiem jak jest jak coś się sprzedaje w milionach sztuk, a coś w tysiącach to więcej sie psuje z tego miliona :) także nie jest to jakoś przerażające, ale ogólnie przekonuje mnie jakość wykonania MiNote.

Odnośnie systemu, zawsze mam MiuiPolska na moich urządzeniach i wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Opublikowano

A to tego nie widzialem zaciekawiłeś mnie.

No to jw na miui polska na redim note 3 nie będzie :)

Bo 7 mka nie zostałą do końca ukończona i niby jest xiaomi.eu v7 stable. Ale działa jak działa.

Zaczeli pracę od razu prawie jak wyszedł telefon nad miui 8. które jest w BECIE do dziś.

Mi note ma 7 mke spoko.

Opublikowano

@Gandziarz88

Jeśli chcesz MiNote za 150 dolarów, to poluj w Dreami. Od czasu do czasu obniżają cenę na krótko. Mnie udało się kupić dla siebie a jakiś tydzień temu dla żony

Wysłane z Mi Note

Opublikowano

Powiedz mi tylko czy w zwykłym MiNote jest odczuwalny brak tych 900mhz... czytałem wątek o tym oczywiście ale im więcej opinii tym lepiej, bo to jest jedyne "ALE" dla mnie żeby dopłacić do PRO :)

Opublikowano
Powiedz mi tylko czy w zwykłym MiNote jest odczuwalny brak tych 900mhz... czytałem wątek o tym oczywiście ale im więcej opinii tym lepiej, bo to jest jedyne "ALE" dla mnie żeby dopłacić do PRO

Ja tego nie odczuwam. Operator plus.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Szczerze mówiąc jak narazie nie doświadczyłem problemów z brakiem 900MHz. Teraz trochę gorsza jakość rozmów występuje czasami ale to wina raczej TMobile w moim mieście, coś tam kombinują z nadajnikami.

Wysłane z Mi Note

Opublikowano (edytowane)

TU nie chodzi o MHZ i szybkość.

Tu chodzi o GB

obecnie 16 to już bardzo mało.

Jak byś zauważył to apki zajmuja coraz więcej. FB + messanger to 500MB.

Prosty przykłąd mi4C 16GB stoi 130$ z wysyłką EU 32GB kosztuje już 200$

Różnica w koszcie chipu to 2$ ?

Dlaczego ? Bo za rok te telefony prawie będą nieużywalne.

Postarzanie produktu obecnie polega na aplikacjach. Które zajmują coraz więcej. 

Ostatnio tu był temat o lapach. Podałem że i5 z 2010r ? gdzieś tak jest lepsza niż w nowym lapie xiaomi.

Edytowane przez homman
Opublikowano

To już zależy co kto używa. Mnie w zupełności wystarcza 16GB, cały czas mam ok 6GB wolnego i pod ręką pendriwa w razie czego.

Wysłane z Mi Note

Opublikowano
3 godziny temu, homman napisał:

TU nie chodzi o MHZ i szybkość.

Tu chodzi o GB

obecnie 16 to już bardzo mało.

Jak byś zauważył to apki zajmuja coraz więcej. FB + messanger to 500MB.

Prosty przykłąd mi4C 16GB stoi 130$ z wysyłką EU 32GB kosztuje już 200$

Różnica w koszcie chipu to 2$ ?

Dlaczego ? Bo za rok te telefony prawie będą nieużywalne.

Postarzanie produktu obecnie polega na aplikacjach. Które zajmują coraz więcej. 

Ostatnio tu był temat o lapach. Podałem że i5 z 2010r ? gdzieś tak jest lepsza niż w nowym lapie xiaomi.

Wszystko zależy od użytkownika, owszem 16gb to całkiem mało, chociaż ja sam posiadam Mi4 w takiej wersji i mi zupełnie wystarcza razem z chmurami itp. pakiety internetowe są ogromne, WiFi na każdym rogu więc nie musze wszystkiego trzymać w telefonie.

Postarzanie to głównie ciągłe aktualizacje Androida i innych systemów operacyjnych, to one powodują że niegdyś szybkie procesory stają się dramatycznie słabe, aplikacje też biorą w tym czynny udział tu się zgodzę.

Także może nie będzie tak że 16GB będzie nieużywalne, ale użytkownik takich sprzętów będzie musiał się pogodzić z trzymaniem wielu rzeczy na dyskach wirtualnych itp.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 10 lipca 2016 o 14:12, homman napisał:

Po 4 wydajność redmi note 3 pro jest wyższa

Sprostuję tylko jedną bzdurę. Przez moje ręce przewinęło się kilka różnych Redmi Note 3 Pro i wszystki miały gorszy wynik na antutu od mojego Mi Note Pro. 

Opublikowano
Sprostuję tylko jedną bzdurę. Przez moje ręce przewinęło się kilka różnych Redmi Note 3 Pro i wszystki miały gorszy wynik na antutu od mojego Mi Note Pro. 

Wynik w AnTuTu nijak ma się do realnej wydajności

Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...