TBlack Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam, Mam taki problem: Dostałem dziś z Chin dwa telefony Xiaomi (Mi4c i RN3 PRO) o ile w note była wersja Global to w Mi4c był chiński rom częściowo spolszczony. Denerwowały mnie chińskie wstawki w Chińskiej wersji dev więc wgrałem rom EU. I po zakończonej sukcesem instalacji najnowszej wersji przeznaczonej do mojego modelu (Mi4c) zrobiłem restart ale telefon się już nie włączył. Zacina się na logo Mi i nic nie idzie dalej. Dodatkowo miałem odblokowany bootloader (taką wersję dostałem już ze sklepu w Chinach) a podczas próby przywrócenia stanu wcześniejszego wyskakuje mi że "device is locked". I tu pojawia się pytanie czy pozostało mi już czekać z wyłączonym telefonem aż miły Pan z Xiaomi wyśle mi kod do odblokowania telefonu czy jest jakiś sposób żeby telefon działał (nawet w tej wcześniejszej wersji). Pozdrawiam, dzięki za odpowiedź i miłego dnia
Matixx Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Jak wyświetla ci się "device is locked" to powinieneś móc zalogować się na konto przypisane do tego telefonu. Zaloguj się po prostu. Dnia 16.06.2016 o 13:58, TBlack napisał: Zacina się na logo Mi i nic nie idzie dalej. Ile czekałeś? Edytowane 17 Czerwca 2016 przez Matixx
Rekomendowane odpowiedzi