Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od 2 lub 3 dni trapi mnie następujący problem: podczas rozmowy dźwięk cyklicznie co kilka sekund zanika. Po prostu przez 0,5-1 s jest cisza, następnie przez kilka sekund jest OK i znowu zanika. Nic w telefonie nie zmieniałem, robiłem kilka restartów, nie pomogło. Co ciekawe dzieje się to również podczas wybierania numeru czyli zanim rozmówca odbierze. Dźwięk jest ucinany albo przerywany.

Dzieje się tak zarówno na słuchawkach, na głośniku "normalnym" (trzymając przy uchu) i w trybie głośnomówiącym. Zasięg jest maksymalny. Muzyka chodzi OK. Tylko podczas rozmowy lub wybierania jest problem.

Wersja MIUI 7.1.3.0 - taką wgrałem po zakupie w marcu i taką mam do tej pory i było OK.

Nie próbowałem resetować do ustawień fabrycznych, no bo nie chcę wszystkiego stracić.

Macie jakiś pomysł co to może być?

Opublikowano

Przełóż kartę SIM do innego telefonu i znowu sprawdź jakość rozmów. A co do ustawień fabrycznych, lokalna kopia zapasowa MIUI przywraca Ci praktycznie wszystko czego potrzebujesz, więc nie jest to jakiś wielki problem.

Opublikowano

Przekładałem kartę, niestety jest to samo :( Kopię zapasową udało się zrobić w 100% dopiero dzisiaj, z okresu kiedy nie było problemu kopii nie mam, bo podczas tworzenia zawieszała się w którymś momencie więc sobie darowałem. Dziś sytuacja wygląda tak, że w momencie kiedy zanika głos, to po kilku sekundach rozłącza połączenie. Załamka.

Opublikowano

Czekaj, przekładałeś kartę SIM do innego telefonu, czy próbowałeś na Redmi 3 innej karty SIM? Bo jeśli to pierwsze to wiadomo, że karta SIM jest problemem. A kopia nie przywraca całego systemu, tylko aplikacje, ustawienia, sms itd. więc nawet przywrócenie kopii z okresu kiedy wszystko działało niewiele by dało.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To trochę dziwne, ale problem zniknął kiedy rozmówca zdjął ze swojego telefonu (ZTE) aluminiowego bumpera... Wszystkie problemy i opisane wyżej objawy jak ręką odjął.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...