misterjester Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Witam wszystkich forumowiczów jak i forumowiczki. Mam problem z instalacją MIUI. Otóż zakupiłem używany Xiaomi Redmi Note 2 i wgrałem od razu MIUI 6.5.26. I teraz chciałem wgrać Root'a, ale nie mam TWRP. Więc próbowałem zainstalować chiński rom dev, ale podczas instalacji wywala Rom failed. Przewertowałem trochę forum MIUI i chciałem zainstalować, ale nic nie mogę zrobić, ciągle rom failed.
pietrek Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Znajdź sposób miflash. I pojdzie:) Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
xxmati96xx Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 4 godziny temu, misterjester napisał: Witam wszystkich forumowiczów jak i forumowiczki. Mam problem z instalacją MIUI. Otóż zakupiłem używany Xiaomi Redmi Note 2 i wgrałem od razu MIUI 6.5.26. I teraz chciałem wgrać Root'a, ale nie mam TWRP. Więc próbowałem zainstalować chiński rom dev, ale podczas instalacji wywala Rom failed. Przewertowałem trochę forum MIUI i chciałem zainstalować, ale nic nie mogę zrobić, ciągle rom failed. a nie da rady twrp zainstalować przez aplikacje aktualizacji? Do pobrania tutaj odpowiednia wersja na RN2 https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678
misterjester Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 13 godzin temu, xxmati96xx napisał: a nie da rady twrp zainstalować przez aplikacje aktualizacji? Do pobrania tutaj odpowiednia wersja na RN2 https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 Próbowałem i wywala zip failed. Czuję coś, że będę miał dużo pracy z instalacją... Dzięki za wszystkie rady.
misterjester Opublikowano 20 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) TWRP zainstalowałem, przechodząc do późniejszej wersji MIUI Polska z rootem. Ale teraz mam kolejny problem, otóż zainstalowałem Miui w TWRP, ale coś spartoliłem i mam bootloop. Ma ktoś jakiś pomysł? Mam zrobić wipe, czy może w trybie fastboot zainstalować MIUI? Update: Zrobiłem wipe data i działa. Edytowane 20 Czerwca 2016 przez misterjester
Fejs Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Dnia 20.06.2016 o 17:57, misterjester napisał: TWRP zainstalowałem, przechodząc do późniejszej wersji MIUI Polska z rootem. Ale teraz mam kolejny problem, otóż zainstalowałem Miui w TWRP, ale coś spartoliłem i mam bootloop. Ma ktoś jakiś pomysł? Mam zrobić wipe, czy może w trybie fastboot zainstalować MIUI? Update: Zrobiłem wipe data i działa. jak zainstalowałeś ? Ja próbuje wszystkiego i nie idzie...
xxmati96xx Opublikowano 21 Czerwca 2016 Opublikowano 21 Czerwca 2016 53 minuty temu, Fejs napisał: jak zainstalowałeś ? Ja próbuje wszystkiego i nie idzie... są instrukcje na stronie miuipolska.pl
misterjester Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2016 2 godziny temu, Fejs napisał: jak zainstalowałeś ? Ja próbuje wszystkiego i nie idzie... Jeżeli chcesz zainstalować TWRP to rom musi mieć Root'a; ja pobrałem MIUI 6.5.19 z root'em. Potem postępować zgodnie z: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/, metoda 2:Flashify. Potem w TWRP wgrać MIUI 8 i cieszyć się TWRP.
Rekomendowane odpowiedzi