Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Jako, że musiałem się na razie przeprosić z miui i wrócić z cm13 :( to mam kilka kwestii.

Wgrałem v.6.5.30 i jestem pozytywnie zaskoczony, bo różnica jest dość znaczna w stosunku do wersji z początku maja, ale męczy mnie kilka kwestii czy tez problemów.

1. Dalej szwankuje autoobracanie. Jest odczuwalnie lepiej, ale dalej się dzieje. Niestety nie potrafię znaleźć wspólnego czynnika. Potrafi działać poprawnie ponad dobę, a potem wyłączać się nawet po pół godzinie :( Założyłem wstępnie, że to kwestia jakiejś aplikacji, ale po testach wychodzi, że nie :( Wygląda mi na to, że sterownik w kernelu jest skopany :(

Czy macie może jakieś info kiedy xiaomi to poprawi?

2. Może głupio to zabrzmi, ale nie potrafię znaleźć ustawień licznika użycia sieci i ustawienia progów ostrzegania i wyłączania danych kom.

Nie ma, czy jestem ślepy :)

3. Ten punkt zabrzmi już jak jakieś widzimisię, ale... ;)  czy orientujecie się, czy xiaomi wprowadzi możliwość ustawienia różnych dzwonków dla kart sim?

4. Obok 1, najbardziej irytujący problem... słaby sygnał gps.

Testowałem samsung note2, lg g2mini, moto g, moto e, htc m8 i wszystkie widzą znacznie więcej satelit i ze znacznie większym sygnałem (a co za tym idzie, ze znacznie mniejszym błędem pozycji). Nawet straszliwie stary htc hero wypada tu lepiej niż mi5 :(

Pewnie mi5 ma bardzo ukrytą antenę do gps. Może się kiedyś pojawi hack jak dla jakiegoś samsunga chyba, gdzie pomagało włożenie przy stykach  kawałeczka folii aluminiowej :)

No chyba, że jak xiaomi uwolni źródła kernela, to cm popracuje i nad tym...

p.s. plik gps.comf jest praktycznie taki sam jak w cm13 a tutaj sygnały są trochę mocniejsze (chociaż dalej kiepskie).

Różnice są w trzech liniach:

NTP_SERVER=time.gpsonextra.net

LPP_PROFILE = 0

A_GLONASS_POS_PROTOCOL_SELECT = 0

ale podmiana gps.conf z cm13 nic w zasadzie nie zmienia w działaniu :(

Opublikowano

Ad. 3 - taka opcje widziałem na jednym z ostatnich romow z miui 7. Na 8 nie ma tej opcji już..

Co do problemów z działaniem to żadnego z powyższych nie zauważyłem. Jedynie drenaż baterii przy włączonym LTE - miui 8.6.6.16

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...