Skocz do zawartości
  • 0

Yellow pages - jak się pozbyć

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Przeszukałem całe forum. Temat poruszany kilkukrotnie, ale opinie bardzo podzielone. Czy istnieje już skuteczny sposób na pozbycie się "yellow pages" (przy wpisywaniu numeru wyskakują podpowiedzi numerów jakichś organizacji, firm itp.) i jego irytujących sugestii? Jedni piszą, że można usunąć, drudzy, że nie, bo będą zdarzały się FC. Jak to wygląda w praktyce?
Co ciekawe, w Mi4C kupionym pół roku temu podpowiedzi nie występują, mimo że w aplikacjach wisi. W kolejnym Mi4C, który dotarł wczoraj, nie potrafię się tego pozbyć. Dodam, że wgrane są dwa identyczne, najnowsze ROMy.

Edytowane przez Qlman

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Dwa identyczne czy te same? Bo to jest różnica. Zapodaj na ten wczorajszy rom xiaomi.eu byś miał pewność.

• 0
Opublikowano

ROM pobierany z miuipolska, ostatnia wersja tj. 6.5.26
Teraz wrzuciłem 6.4.21 - bez zmian.

• 0
Opublikowano

Mam problem, bo telefon przeznaczony jest dla osoby ze słabym wzrokiem. W przypadku potrzeby skorzystania z takiej formy szukania/wpisywania nr byłoby znacznie prościej, jakby nie wyskakiwały nikomu niepotrzebne propozycje. 

A poza tym, nie rozumiem skąd ta kąśliwość. Każdy ma swoje priorytety

• 0
Opublikowano

Na 5.11.5 dla przykładu, było.

Ale całkowite usunięcie Yellow Pages niczego złego nie spowodowało. Telefon pracował normalnie (było FC wprawdzie jak się weszło w ustawienia dialera i chciało włączyć identyfikuj nieznane numery, ale to nie miało większego znaczenia)

Wysłane z mojego MI 4W

• 0
Opublikowano

Redmi2, u mnie wyskakuje w przypadku wpisania DOWOLNEJ cyfry. 

Czyli mogę wgrać SU, titanium pro i to wywalić?

• 0
Opublikowano

Ok, dzięki za podpowiedzi.

Zastanawia mnie tylko skąd bierze się ta baza numerów. Jest to jakiś plik chroniony i full wipe na to nie działa?

• 0
Opublikowano

Hmmm... Teraz zrobiłem full wipe. W trakcie pierwszej konfiguracji nie było karty SIM i nie połączyłem się z internetem, a propozycje dalej są.

Telefon jest od goldwaya, przyszedł w opakowaniu China Mobile. Może to jednak chroniony plik wrzucony właśnie przez nich, a propozycji jest tak dużo, bo jest to jedna z najnowszych wersji (uaktualnionych)?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...