fi9o Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Drodzy, od dwóch dni mam redmi note 3 pro i usiłuje zmienić w nim rom na taki który pozwoli mi unlock bootloadera. Zgodę dostałem w zeszłym tygodniu, zanim jeszcze doszedł mi telefon. Próbowałem przez wbudowany updater wgrać chinski stabilny i developerski, ale stabilny jakby zaczynał się wgrywać, resetuje telefon i coś mieli po czym włącza sie ponownie... Natomiast developerski zwraca mi "Nie można zweryfikować pliku aktualizacji" To samo przy romach global stable/devel. Nie ogarniam tematu ponieważ wcześniej miałem redmi note 2 i bootloader był odblokowany to też niespecjalnie się tym interesowałem. Obecnie telefon pracuje pod kontrolą MIUI 7.3.2.0 wersja stabilna, jeśli jest to ważna informacja.
morr29 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 MiFlash użyj. Instrukcja jest na forum. RN3 Pro via TapaTalk
fi9o Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Znalazłem taką instrukcję: tylko problem w tym, że odpalając telefon przyciskiem on i vol + nie pojawia mi się żaden download mode, tylko na czarnym tle miniatura telefonu i nie mam tam żadnej opcji wybrania download, tak ma być? --------------------------- Mi flash zwraca Nieokreślony błąd.(0x80004005: FAILED (remote device is locked. Cannot flash images)) Edytowane 8 Czerwca 2016 przez fi9o 1
fi9o Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2016 OK, mam chinski developerski rom. Pozostało odblokować bootloader. tak btw - adb reboot edl i dopiero miflash wgrał chinski rom.
Rekomendowane odpowiedzi