kurop Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jak wygląda jakość dźwięku na słuchawkach z MI5? Testowaliście jakieś bardziej wymagające słuchawki, mam na myśli multiarmatury które są wrażliwe na jakość źródła. W syntetycznych testach wypada pięknie ale pytanie jak jest w rzeczywistości. Mocno się waham czy kupić MI5 ale ten element jest dla mnie szczególnie istotny. Zależy mi na tym żeby było nie gorzej niz na S6
Nezumi Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mi5 spełnia wszelkie wymogi jakości dźwięku HiFi, tyle udostępnia producent. Cytat Mi5 obsługuje audio 24-bit/192kHz, a współczynnik zniekształceń harmonicznych (THD+N) jest mniejszy niż -100dB co sprawia, że Mi5 spełnia standardy HiFi.
kurop Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 takie info to pewnie przy co drugim telefonie piszą, miałem swego czasu G4 który miał teoretycznie natywne wsparcie dla 24bit ale jakość była po prostu koszmarna, S6 w miarę się broni. Teraz rozkminiam czy pójść w s7 v10 czy mi5 i ten ostatni ze względu na miui i baterię chyba najbardziej mnie przekonuje
Nezumi Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Xiaomi przykłada się od strony dźwięku, jednak to Azja, u nich muzyka i fotki są na poziomie 24/7, w każdym momencie, kup w Polsce sobie, przetestuj przez 14dni i najwyżej zwrócisz jak będzie coś nie tak . Najlepszy fon pod muzykę to na pewno jest MiNotePro i V10, ale V10 jest zbyt wysoko wyceniona, porównując do tego, co oferuje, a o Samsungu zapomnij, mają najgorszą jakość dźwięku... Chyba gorszą ma tylko Sony...
kurop Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 oj w s6 siedzi akurat układ Wolfsona o którym możesz zapomnieć w jakimkolwiek sony więc tutaj byłbym ostrożny z taką tezą aczkolwiek niższe modele faktycznie grają słabo MiNote Pro za duży dla mnie, widziałem na żywo i jakoś do mnie nie przemawia aczkolwiek gra zacnie w końcu to Sabre ES9018 więc musi grać dobrze Ciekawi mnie jeszcze jakieś rzetelne porównanie zdjęć z MI5 do S6/S7 te w sieci to loteria, pewnie kto jak sam sobie ustali że ma być tak robi zdjęcia bo raz wychodzą z MI5 do d*py a raz sa super.
Nezumi Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zdjęcia to kwestia raczej fotografa już, a nie samego sprzętu . Ja nawet lustrzanką Ci zrobię beznadziejne zdjęcie . Akurat myślałem o Samsungach bardziej ogólnie, S6 nie testowałem od tej strony. Aczkolwiek jeżeli ktoś szuka telefonu pod audio, to moim zdaniem właśnie LG lub Xiaomi.
karolingus Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ja przesiadałem się z S6... Mi5 na pistonach v3 graja lepiej glosniej niz s6 na standardowych słuchawkach. Na innych nie sprawdzałdm... 59 minut temu, kurop napisał: oj w s6 siedzi akurat układ Wolfsona o którym możesz zapomnieć w jakimkolwiek sony więc tutaj byłbym ostrożny z taką tezą aczkolwiek niższe modele faktycznie grają słabo MiNote Pro za duży dla mnie, widziałem na żywo i jakoś do mnie nie przemawia aczkolwiek gra zacnie w końcu to Sabre ES9018 więc musi grać dobrze Ciekawi mnie jeszcze jakieś rzetelne porównanie zdjęć z MI5 do S6/S7 te w sieci to loteria, pewnie kto jak sam sobie ustali że ma być tak robi zdjęcia bo raz wychodzą z MI5 do d*py a raz sa super. Co do zdjęć s6 a xiaomi porownywalne. Na potrzeby zwykłego smiertlenika a nie profesjonalnego fotografa niea wielkiej różnicy. Na plus s6 szybkie uruchamianie aparatu z kazdego miejsca w tel.
kurop Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 Fajne wiadomości, a wieczorem jest dużo szumów?
karolingus Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 2 godziny temu, kurop napisał: Fajne wiadomości, a wieczorem jest dużo szumów? Co znaczy szumów... Mozna sie doczepic że słychać pocieranie o kabelek. Ale w kazdych sluchawkach ten efekt wystepowal.
pies Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Domyślam się, że kuropowi chodziło o zdjęcia wieczorem. Szumy czyli takie jakby rozmycia, nieostrosci w pewnych miejscach na zdjęciu Wysrane z mojej Nokii 6310i przy użyciu Tapatalka Domyślam się, że kuropowi chodziło o zdjęcia wieczorem. Szumy czyli takie jakby rozmycia, nieostrosci w pewnych miejscach na zdjęciu Wysrane z mojej Nokii 6310i przy użyciu Tapatalka Domyślam się, że kuropowi chodziło o zdjęcia wieczorem. Szumy czyli takie jakby rozmycia, nieostrosci w pewnych miejscach na zdjęciu
kurop Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2016 Tak chodzilo mi o znnieksztalcenia na fotach wieczorem Chyba dzisiaj zamowie mi5. Dzieki bardzo za odpowiedzi Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
senseofseven Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Tak chodzilo mi o znnieksztalcenia na fotach wieczoremChyba dzisiaj zamowie mi5. Dzieki bardzo za odpowiedziWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaI jak po czasie oceniasz jakość dźwięku? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
miszowaty Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Dnia 25.02.2017 o 16:20, senseofseven napisał: I jak po czasie oceniasz jakość dźwięku? Mi 5 to raczej neutralny grajek o sporej rozdzielczości, lekko ociepla, zagra tak jak słuchawki, które do niego podłączysz. Na pewno nie parowałbym ich z basotłukami, zdecydowanie coś o jasnym charakterze - mój gust. Mówię o ogólnej charakterystyce, w niuanse się nie wgłębiam.
JacentyEsz Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Panowie, a jak wypada głośność w Mi5? Z tego co wiem jest tam ten sam układ co HTC 10, ale kolega ma Mi5 w wersji 64GB i twierdzi, że gra bardzo, bardzo cicho. Czy robił ktoś odsłuchy Mi5 na słuchawkach o impedancji wyższej niż 50 ohmów? Czy słuchaliście na wbudowanym grajku, czy ktoś odtwarzał na Neutronie lub Poweramp Beta?
miszowaty Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 2 godziny temu, JacentyEsz napisał: Panowie, a jak wypada głośność w Mi5? Z tego co wiem jest tam ten sam układ co HTC 10, ale kolega ma Mi5 w wersji 64GB i twierdzi, że gra bardzo, bardzo cicho. Czy robił ktoś odsłuchy Mi5 na słuchawkach o impedancji wyższej niż 50 ohmów? Czy słuchaliście na wbudowanym grajku, czy ktoś odtwarzał na Neutronie lub Poweramp Beta? Słuchawki o najwyższej impedancji (54 Ohmy) jakie mam to somic v2. Na maksa w apple music nie idzie wytrzymać.
Rekomendowane odpowiedzi