Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po usunięciu softu oryginalnego 5.0.2 v.6.5.5 miui bodajże 7 na wersję 6.5.19 było okey lecz po ponownym zainstalowaniu po full czyszczeniu telefonu mam na szaro opcje sim w sensie ustawienia np jednej karty jako do Internetu i dzwonienia na odwrut itd i o co chodzi? Tak jest gdy SIM jest w pierwszym slocie w drugim za to  połączenia dalej pisze tam nie ustawione a w Internet nic puste pole.

Screenshot_2016-06-06-00-57-23_com.android.phone.png

Edytowane przez xKeganx
Opublikowano (edytowane)

Instalowałem z 4 systemy dalej to samo jak i przekładanie karty SIM po słowach czyżby sloty się popsuły czy jaki grzyb bo już nerwica mnie bieże że nie bd mógł zadzwonić nigdzie zauważyłem też że poznikały mi opcję po przytrzymanie na nr z której karty dzwonić panowie nie wiem co robić już mi ręce opadają... i teraz sprawdziłem jak dwie sim są da radę ustawić która do neta a która do rozmów jedno co mi nie pasuje to to że na szaro jest to napisane tam gdzie zmieniamy zimy z rozmów na neta itd bo wcześniej było to na pomarańczowo! A drugie to że jak jedna karta SIM jest to nie można jej ustawić i na neta i na rozmowy jednocześnie choć wcześniej mogłem! Co z tym faktem zrobić? Żeby było jak wcześniej? Hahaha a dosłownie przed chwilą patrzę a sim ustawiła się jak na zdjęciu na obydwie opcję a samemu nie można zmienić nie no ja go chyba o ścianę panowię roz&%$ie chyba... i nie mogę dzwonić zakończą połączenie po 2 sekundach od jego rozpoczęcia....

Screenshot_2016-06-06-03-24-41_com.android.phone.png

Edytowane przez xKeganx
Opublikowano

Przecież masz 1 kartę SIM... Gdy masz 1 SIM, to jest ona automatycznie przypisana do obu, i do neta i do telefonów. Gdy masz 2, wtedy możesz mieszać i ustawiać, ale gdy jest 1, to wszystko idzie na 1 kartę...

Opublikowano

No niby tak ale uprzednio było to na pomarańczowo i nawet jak jedna sim była to mogłem ustawić np tylko na rozmowy lub na obydwa teraz nic po drugie nie mogę do nikogo zadzwonić odrazu po wybraniu numeru zakańczania połączenie a do mnie można zadzwonić bo próbowałem z innego telefonu

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Redmi2 napisał:

O czym ty w ogóle piszesz? Jak mogłeś ustawić na nie istniejaca karte sim? Szukasz problemu gdzie go nie ma. Mam kulka różnych chińskich telefonów i tylko w xiaomi jest taka fajna konfiguracja. W reszcie przypisane gsm i wcdma odpowiednio, zero konfiguracji i nie mozna wyłączyć.

A zakanczanie polaczen napewno nie jest wina tych ustawien co masz.

Raczej brakiem zasiegu lub błedami sieci i tyle.

A z tym pomarancsowym to chyba patrzyles na 2 kartach sim, nie mozliwe zebys mial na 1 tak.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Na dwóch kartach sim miałem też na pomarańczowo a jak sprawdzić żeby wiedzieć w 100% czy obydwie czy jedna sim uwalona? I drugie pytanie najważniejsze jest jakiś poradnik jak przywrócić za pomocą kompa poprzedni oryginalny system który skasowalem? 

Edytowane przez xKeganx
Opublikowano

nie przywrócisz. Możesz ponownie zflashować tel, ale to nic nie da bo... wszystko jest ok, a że Ci tel rozłącza rozmowy wychodzące to coś jest z sim.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...