Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Po aktualizacji do miui 6.5.26 w moim redmi 3 przestało działać wifi. Po prostu nie chce się włączyć, więc nie mam nawet dostępu do aktywnych sieci. Robiłem jeszcze raz aktualizacje, przywrócenie do ustawień fabrycznych, full wipe oraz wipe cache, dalvik i nic nie pomogło. Niby mógłbym sprawdzić, wrócić na poprzedni ROM ale wolałbym naprawić to i cieszyć się najnowszym oprogramowaniem. 

Opublikowano

Ja bym sprawdził sumy kontrolne/pobrał jeszcze raz. Raczej nic więcej niż wipe i ponowne wgranie nikt nie wymyśli.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Myślę że jeszcze nie cię nie zbanowali w google i działa ci wyszukiwanie.
W każdym serwisie hostingowym zazwyczaj masz podaną sumę kontrolną pliku. W tym przypadku https://www.androidfilehost.com/?fid=24566454284189998 masz po prawej md5: 08635f97777a2371b4baa985b215d354 . Po ściągnięciu pliku sprawdzasz go odpowiednim programem (tu też pomoże ci google). Jeśli sumy kontrolne się zgadzają (są identyczne) to masz pewność, że plik pobrał się bez żadnych błędów.

Opublikowano

No i dziękuję, bo prawdopodobnie takiej odpowiedzi szukałbym długo, a tutaj wszystko mi wytłumaczyłeś łopatologicznie. :P

Ogólnie to przypomniało mi się, że kiedyś już sprawdzałem te sumy kontrolne ale nie wiedziałem po co to. Btw sprawdziłem to co mi się pobrało i wszystko się zgadza. Także chyba trzeba będzie wrócić na jakiś starszy ROM.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...