Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jakiś czas, nieregularnie, mój telefon w nocy zaczyna żreć baterię jak oszalały. Zawsze trzymałem go pod poduszką i nie było problemów, ale ostatnio gdy sięgnąłem po niego był nagrzany do granic możliwości, a bateria wahała się w granicach ~20%. Myślałem, że to może dlatego, że zostawiłem apkę facebooka niewyłączoną na noc. Było to na romie z kwietnia.

Dziś wydarzyło się to samo. ROM mam nowy (ostatni), wszystkie appki były wyłączone, 1gb ramu wolnego, dograne greenify + amplify na xposed. Programy były skonfigurowane dobrze, bo wcześniejsze 2-3 noce upłynęły bez żadnych 'ekscesów', a baterii też starczało na dłużej. BetterBatteryStats w zakładce alarms pokazało mi 'com.google.android.gms' na 78%, a zużycie procesora było na 960 MHz przez prawie 90% czasu. Nic innego nie zauważyłem. Ustawienia baterii w opcjach również największe zużycie pokazywało "System Android".

Jakieś rady? Mam wyłączone marshmallowe oszczędzanie baterii, więc wykluczam kłótnię pomiędzy tym, a greenify/amplify. Dodam jeszcze, że naprawdę występuje to nieregularnie - dopiero dwa razy.

Opublikowano

Miałem podobnie. Grzanie plus zwiększone zużycie baterii.

Sytuacja wyjaśniła się nazajutrz. Padła karta pamięci. Widocznie ostatnie dni były problemy z dostępem i system ciężko pracował.

Ale u ciebie może być inny powód.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Toć pewnie chodzi o stałą pamięć w telefonie. IssLance czy pomimo tego udało się korzystać z danych w pamięci?

z X Mi3 vaja tapatok

Opublikowano (edytowane)

Tak, do wszystkiego jest dostęp, telefonu mogę używać swobodnie. Jedynym mankamentem jest duże zuzycie procesora, BBS pokazuje, że przez 90% czasu wyświetlacz był zapalony i procesor chodził na 966mhz.

Zamieszczam log z dzisiejszej nocy kiedy to od 3 w nocy do 11 spadło mi ponad 50% baterii:

BetterBatteryStats-2016-06-16_105737810.txt

Najdziwniejsze jest to, że BBS nie wskazuje żadnej konkretnej aplikacji, jedynie 'system android' (około 80%) i coś z proximity sensors (ale to jedynie 13%). W opcjach baterii jest tak samo.

Edytowane przez IssLance
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

mam podobny problem tez na mi3.

Nagle zaczął pożerać baterię i tez pokazuje "System android" - nie wiem co mu się stało. Może full wipe pomoże, próbowaliście przywrócić do ustawień fabrycznych z kasowaniem wszystkich danych ?
Też robi się gorący gdy jest uśpiony.

Edytowane przez lg4xhd
Opublikowano

Też tak miałem. Jednej nocy nie wiadomo dlaczego System Android i Android OS zżarły kilkadziesiąt procent baterii. I w ciągu następnych już nie. A nic nie robiłem. Nie wiem dlaczego tak było.

Opublikowano

Ja też już od prawie miesiąca zmagam się z tym problemem :(

Telefon naładowany na 100%, włączony tryb samolotowy na noc, a rano brakuje dosłownie 50% baterii :(

Wszystko zjadły procesy Androida... miałem ten problem na MIUI 7.3, na 8 i teraz wróciłem na 7,5 oraz full wipe i jest to samo. Przez pierwszą noc nic nie zjadło, ale po ściągnięciu dosłownie kilku podstawowych aplikacji z wyjątkiem Facebook problem dzisiaj znów wystąpił :(

Dodam tylko, że wszystkie oszczędzania baterii itd. mam wyłączone.

Screenshot_2016-07-15-06-34-21_com.miui.securitycenter.png

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...