IssLance Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Co jakiś czas, nieregularnie, mój telefon w nocy zaczyna żreć baterię jak oszalały. Zawsze trzymałem go pod poduszką i nie było problemów, ale ostatnio gdy sięgnąłem po niego był nagrzany do granic możliwości, a bateria wahała się w granicach ~20%. Myślałem, że to może dlatego, że zostawiłem apkę facebooka niewyłączoną na noc. Było to na romie z kwietnia. Dziś wydarzyło się to samo. ROM mam nowy (ostatni), wszystkie appki były wyłączone, 1gb ramu wolnego, dograne greenify + amplify na xposed. Programy były skonfigurowane dobrze, bo wcześniejsze 2-3 noce upłynęły bez żadnych 'ekscesów', a baterii też starczało na dłużej. BetterBatteryStats w zakładce alarms pokazało mi 'com.google.android.gms' na 78%, a zużycie procesora było na 960 MHz przez prawie 90% czasu. Nic innego nie zauważyłem. Ustawienia baterii w opcjach również największe zużycie pokazywało "System Android". Jakieś rady? Mam wyłączone marshmallowe oszczędzanie baterii, więc wykluczam kłótnię pomiędzy tym, a greenify/amplify. Dodam jeszcze, że naprawdę występuje to nieregularnie - dopiero dwa razy.
fred Opublikowano 2 Czerwca 2016 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Miałem podobnie. Grzanie plus zwiększone zużycie baterii. Sytuacja wyjaśniła się nazajutrz. Padła karta pamięci. Widocznie ostatnie dni były problemy z dostępem i system ciężko pracował. Ale u ciebie może być inny powód.
IssLance Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2016 Toć w mi3 nie ma wejścia na kartę pamięci.
t.bone Opublikowano 11 Czerwca 2016 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Toć pewnie chodzi o stałą pamięć w telefonie. IssLance czy pomimo tego udało się korzystać z danych w pamięci? z X Mi3 vaja tapatok
IssLance Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Tak, do wszystkiego jest dostęp, telefonu mogę używać swobodnie. Jedynym mankamentem jest duże zuzycie procesora, BBS pokazuje, że przez 90% czasu wyświetlacz był zapalony i procesor chodził na 966mhz. Zamieszczam log z dzisiejszej nocy kiedy to od 3 w nocy do 11 spadło mi ponad 50% baterii: BetterBatteryStats-2016-06-16_105737810.txt Najdziwniejsze jest to, że BBS nie wskazuje żadnej konkretnej aplikacji, jedynie 'system android' (około 80%) i coś z proximity sensors (ale to jedynie 13%). W opcjach baterii jest tak samo. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez IssLance
lg4xhd Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) mam podobny problem tez na mi3. Nagle zaczął pożerać baterię i tez pokazuje "System android" - nie wiem co mu się stało. Może full wipe pomoże, próbowaliście przywrócić do ustawień fabrycznych z kasowaniem wszystkich danych ? Też robi się gorący gdy jest uśpiony. Edytowane 12 Lipca 2016 przez lg4xhd
fred Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Też tak miałem. Jednej nocy nie wiadomo dlaczego System Android i Android OS zżarły kilkadziesiąt procent baterii. I w ciągu następnych już nie. A nic nie robiłem. Nie wiem dlaczego tak było.
Marrat Opublikowano 15 Lipca 2016 Opublikowano 15 Lipca 2016 Ja też już od prawie miesiąca zmagam się z tym problemem Telefon naładowany na 100%, włączony tryb samolotowy na noc, a rano brakuje dosłownie 50% baterii Wszystko zjadły procesy Androida... miałem ten problem na MIUI 7.3, na 8 i teraz wróciłem na 7,5 oraz full wipe i jest to samo. Przez pierwszą noc nic nie zjadło, ale po ściągnięciu dosłownie kilku podstawowych aplikacji z wyjątkiem Facebook problem dzisiaj znów wystąpił Dodam tylko, że wszystkie oszczędzania baterii itd. mam wyłączone.
Rekomendowane odpowiedzi