Jump to content

MI router 3 za 30,29$

homman

Recommended Posts

Dopisałem w temacie 

M.in

Synchronizacja telefonu na podłączony dysk do routera

Synchronizacja podłączonego dysku z chmurą xiaomi

Strumieniowanie filmów i multimediów z podłączonego dysku. Np jak masz starszej generacji tv.

Ściąganie plików jakie sobie zażyczysz przez aplikację na telefonie lub windows / ios.

Tzn. Jesteś w pracy aplikacją wysyłasz info do routera ściągnij mi to i to przychodzisz do domu i ściągnięte.

Jeśli wgrasz nieoficjalny firmware działa też z torrentami.

Po za tym jest 5Ghz więc znacznie czystszy zasięg.

Max prędkość 1100

Funkcje zwiększania zasięgu (repeter, extender)
Więc jeśli ktoś mieszka w zatłoczonym bloku gdzie nie ma wolnego kanału 2,4Ghz urządzenie idealne. Podłączasz pod router dostawcy orange czy co tam. I w ten sposób masz router 5GHz.

Najtańszy repeater 5GHz to koszt minimum 80 90pln za też chińczyka. a tu za 120 masz router porównywalny z routerami za 400 500pln

O za***istym wręcz kontrolowaniu ruchu nie wspomnę. Nie Qos do niczego nieprzydatny. Tylko pełna kontrola UP i download.

Więc jak np wynajmujesz dajesz wynajmującym max po 3 4 Mbit A sobie full :)

Wykresy użycia proca. Wykresy użycia danych co godzinę i łącznie. 

Itd itd

Mimo że na razie wciąż po chińsku (tlumacznie przez chrome)  to tak intuicyjnego routera nie widziałem.

Apka na telefon do przeglądania danego typu pliku podłączonego dysku.

Czyli np na dysku USB podłączonym do routera masz wsio all wykonane zdjęcia. Pełny streaming na tel gdziekolwiek jesteś np w pracy.

A dodatkowo jw cały dysk na chińską chmurę.

To chyba wystarczający powód? Niż kopiowanie zgrywanie zdjęć itd. Innymi słowy coś jeszcze lepszego niż do tej pory miało jedynie miui i google 

No i oczywiście wszystkie istniejące kanał wifi też te nielegalne w pl :)

Nie znam drugiego tak taniego modemu który można obecnie połączyć z siecią radiową.

Większość obecnie działa na 5GHZ. I większość ludzi miała 1 router podłączony do anteny zewnętrznej 5GHz a drugi router rozpraszający 2,4Ghz po domu. Obecnie do tego routeru dokupujemy pigtail za 10 podłączony antenę zewnętrzną a 3 pozostałymi rozpraszamy po domu. Oszczędzamy energię. Dodatkowo możemy transmitować po domu też w 5GHz.

Itd itd

PROŚCIEJ CZEGO NIE POTRAFI:

Nie ma modemu ADSL

Nie ma ściągania torrentów oficjalnie.

Nie ma sterowania smart homu zamiast GATEWAY

Nie ma w oficjalnym romie modemów 3G. W open wrt działa większość.

Antany są stałe na pigtailach. 

Tutaj masz temat o tym routerze a na samym dole filmik z menu.

Edited by homman
  • Like 1

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...