Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam xiaomi mi4 od kilku miesięcy i go doładowywałem bo potrzebowałem mieć naładowany telefon. Wczoraj połączyłem rozładowany telefon do gniazdka i po 2 godzinach (tyle telefon ładuje się do pełna) sprawdzam jak tam idzie ładowanie a mam 34% baterii a nie 100% . Czy to wina baterii w telefonie czy coś innego.

Opublikowano
46 minut temu, Argo napisał:

Mam xiaomi mi4 od kilku miesięcy i go doładowywałem bo potrzebowałem mieć naładowany telefon. Wczoraj połączyłem rozładowany telefon do gniazdka i po 2 godzinach (tyle telefon ładuje się do pełna) sprawdzam jak tam idzie ładowanie a mam 34% baterii a nie 100% . Czy to wina baterii w telefonie czy coś innego.

Myślę że koleżanka @magyarek oświeci Cię w temacie dziwnego ładowania telefonu - co prawda posiada inny model , ale ładowarka i problem z ładowaniem jest ten sam (na99%) - tak myślę.

Opublikowano

Się czuję wywołana do tablicy ;)

Tak jak radził kolega powyżej, sprawdź go Amperem - u mnie zamiast 1300-1400 mA był prąd ładowania max 280 mA. Jeśli masz podobnie, to najpierw sprawdź inną ładowarkę, a jeśli tam będzie tak samo, to niestety zacznij szukać telefonu/maila do sprzedawcy, o ile masz gwarancję, bo czeka Cię remont (wymiana płyty głównej)... :( 

Opublikowano (edytowane)

Na ładowanieu poweebankiem (napięcie wyjściowe 1A) mam od 990 -1340mA. A w ładowarce sieciowej(0.5A) równe 1990.

Po minucie ładowania ładowarką sieciową z 9% zrobiło się 49%

Edytowane przez Argo
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...