Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem RN3 od polskiego sprzedawcy, który na zablokowanym bootloaderze wgrał stabilną wersję miuipolska. Chciałem przejść do wersji developerskiej miuipolska więc wystąpiłem do xiaomi o odblokowanie bootloadera. Zgodę smsem dziś otrzymałem. Wgrałem flashtoolem china dev wersję 7 6.3.24 i mimo kilkunastu prób przez miflash unlock nie mogę odblokować bootloader'a. Progres staje na 50% z informacją "couldn't verify device". Próbowałem również użyć VPN wg tutoriala i dalej to samo. Ktoś pomoże? 

Opublikowano

Hej. Podłącze się do pytania i prośby. Mam Redmi Note 3 (ściągnięty z chin). Oryginalnie posiadał polski język.

Wgrałem najnowszy rom dev china. Odblokowałem bootloader aplikacją unlock (100%). Mam roota w telefonie. Niestety za chiny nie mogę wgrać TWRP recovery :( Próbował chyba wszystkich możliwych sposobów (ucegliłem tel kilka razy przy tym). Do wgrywania TWRP używałem: adb(fastboot), flashify czy ostatecznie twrp managery i nic :(. Fastboot pokazywał, że jest sukces nic się nie działo. TWRP manager (mam roota) pokazywał błąd przy flashowaniu. Nie wiem co dalej :(

Obecnie wgrałem SP flash wersje rozwojową MIUI 6.1.21 to jest dev rom z rootem. Nie wiem co dalej. Proszę o pomoc.

Opublikowano
On 20.05.2016 at 11:06 PM, bart33z said:

Hej. Podłącze się do pytania i prośby. Mam Redmi Note 3 (ściągnięty z chin). Oryginalnie posiadał polski język.

Wgrałem najnowszy rom dev china. Odblokowałem bootloader aplikacją unlock (100%). Mam roota w telefonie. Niestety za chiny nie mogę wgrać TWRP recovery :( Próbował chyba wszystkich możliwych sposobów (ucegliłem tel kilka razy przy tym). Do wgrywania TWRP używałem: adb(fastboot), flashify czy ostatecznie twrp managery i nic :(. Fastboot pokazywał, że jest sukces nic się nie działo. TWRP manager (mam roota) pokazywał błąd przy flashowaniu. Nie wiem co dalej :(

Obecnie wgrałem SP flash wersje rozwojową MIUI 6.1.21 to jest dev rom z rootem. Nie wiem co dalej. Proszę o pomoc.

mi się finalnie udało. Jedynym sposobem, który wgrał mi twrp był flashify. Wgrywałem twrp hennesy. Oczywiście po drodze udało mi się również uceglić telefon ale już mam najnowsze miuipolska :) 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...