Ferb Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Witam, Posiadam problem natury technicznej. Z racji, że nie znam się na komputerach ani programowaniu proszę o radę. Od momentu odblokowania bootloadera przy przesyłaniu pojawiał mi się komunikat, iż połączenie z telefonem zostało przerwane lub urządzenie zostało odłączone. Po nieudanych próbach wklejania spróbowałem zmienić typ rozpoznawania telefonu na aparat: można to było zrobić w zakładce wysuwającej się od góry na ekranie telefonu. Niestety, to też nic nie dało. W danej chwili mimo, że telefon w wejściu USB ładuje się poprawnie, to nie jest widziany przez komputer. Proszę o pomoc w celu rozwiązaniu mojego problemu. Model telefonu: Redmi Note 3 2/16. Oprogramowanie: MIUI 6.1.21. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 19 Maja 2016 przez Ferb Upomnienie Administracji
ZduneX25 Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
situ Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Zainstaluj tą aplikacje tam masz połączenie usb. Naprawi ci widoczność telefonu. https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.zdunex25.tutorial&hl=pl Spoiler Edytowane 19 Maja 2016 przez situ 1
Ferb Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Opublikowano 19 Maja 2016 Dziękuję za radę, lecz jak klikam w zaznaczoną opcję nie pozwala mi przejść dalej (jakby nie chciało się otworzyć). Jest możliwość w ustawieniach zmiany profilu widoczności (szukałem, lecz nie znalazłem)?
situ Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 6 godzin temu, Ferb napisał: Dziękuję za radę, lecz jak klikam w zaznaczoną opcję nie pozwala mi przejść dalej (jakby nie chciało się otworzyć). Jest możliwość w ustawieniach zmiany profilu widoczności (szukałem, lecz nie znalazłem)? Telefon musi być podłączony pod komputer, żeby ta opcja zadziałała.
Ferb Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Opublikowano 20 Maja 2016 Tylko, że problem tkwi w tym,n że telefon nie jest widoczny przy podłączeniu i ta opcja się w telefonie nie włączą.
situ Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 Dziwne u mnie ta opcja działa jak jest samo ładowanie, to mogę wybrać co ma być. Zmień gniazdo,kabel musi gdzieś problem. Spoiler
Ferb Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Opublikowano 21 Maja 2016 Próbowałem. Niestety nic nie pomaga...
Ferb Opublikowano 21 Maja 2016 Autor Opublikowano 21 Maja 2016 Problem rozwiązany. Zostawiam informację dla potomnych: Jeżeli przypadkiem ustawiłem PTP i MTP przy podłączaniu smartfona z MIUI ściągnij aplikacje na Google Play: USB settings - przełączysz szybko i bezboleśnie i problem zniknie. Pozdrawiam i dziękuję za próby pomocy.
ZduneX25 Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi