Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Posiadam problem natury technicznej.

Z racji, że nie znam się na komputerach ani programowaniu proszę o radę.

Od momentu odblokowania bootloadera przy przesyłaniu pojawiał mi się komunikat, iż połączenie z telefonem zostało przerwane lub urządzenie zostało odłączone.

Po nieudanych próbach wklejania spróbowałem zmienić typ rozpoznawania telefonu na aparat: można to było zrobić w zakładce wysuwającej się od góry na ekranie telefonu.

Niestety, to też nic nie dało.

W danej chwili mimo, że telefon w wejściu USB ładuje się poprawnie, to nie jest widziany przez komputer.

Proszę o pomoc w celu rozwiązaniu mojego problemu.

Model telefonu: Redmi Note 3 2/16.

Oprogramowanie: MIUI 6.1.21.

Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Ferb
Upomnienie Administracji
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

Dziękuję za radę, lecz jak klikam w zaznaczoną opcję nie pozwala mi przejść dalej (jakby nie chciało się otworzyć). Jest możliwość w ustawieniach zmiany profilu widoczności (szukałem, lecz nie znalazłem)? 

Opublikowano
6 godzin temu, Ferb napisał:

Dziękuję za radę, lecz jak klikam w zaznaczoną opcję nie pozwala mi przejść dalej (jakby nie chciało się otworzyć). Jest możliwość w ustawieniach zmiany profilu widoczności (szukałem, lecz nie znalazłem)? 

Telefon musi być podłączony pod komputer, żeby ta opcja zadziałała.

Opublikowano

Tylko, że problem tkwi w tym,n że telefon nie jest widoczny przy podłączeniu i ta opcja się w telefonie nie włączą.

Opublikowano

Dziwne u mnie ta opcja działa jak jest samo ładowanie, to mogę wybrać co ma być.

Zmień gniazdo,kabel musi gdzieś problem.

Spoiler

Screenshot_2016-05-20-17-26-15_com.android.settings.jpg

Opublikowano

Problem rozwiązany. Zostawiam informację dla potomnych: 

Jeżeli przypadkiem ustawiłem PTP i MTP przy podłączaniu smartfona z MIUI ściągnij aplikacje na Google Play: USB settings - przełączysz szybko i bezboleśnie i problem zniknie. 

Pozdrawiam i dziękuję za próby pomocy. :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...