Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Używam dwóch slotow jeden to karta na  Internet drugi to karta telefoniczna 

Pytanie brzmi czy ma wpływ na prędkość internetu ten slot czy obojętne w który włożę będzie identycznie 

Bo wg moich testów wynika ze na slocie 1 jakby szybciej chodzi karta z internetem poprostu połączenie jest lepsze  .chociaż może to być absolutny przypadek bo Internet z " powietrza "potrafi być " różny " w tych samych miejscach 

I drugie pytanie czy jest możliwość działania dwóch kart jednocześnie tj dzwonie z dwójki  - drugiego slotu a z jedynki robię hot spot który nie przerywa transmisji danych na czas połączenia telefonicznego  z karty w slocie nr 2 . Bo na tą chwilę mam tak Internet daje  z tel  na laptopa slotem nr 1 ale gdy zadzwonie do kogoś lub ktoś do.mnie na slot nr 2 to podczas połączenia tel nie ma internetu że slotu 1.. co innego jest jak korzystam z jednej karty czyli Internet i połączenia tylko że slotu dwa wtedy to jakoś działa ...

Edytowane przez Mariuszes
Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.05.2016 o 13:19, Foxtrott napisał:

Slot 1 pełne wsparcie dla LTE - generalnie do internetu slot 2 na rozmowy max 3G.

Niestety, mylisz się. Na screenie trzy pomiary zrobione przed chwilą, Na LTE w Plusie, w slocie SIM2. Dla porównania jeden pomiar przy wybranej preferowanej sieci 3G.

Dnia 18.05.2016 o 22:51, Mariuszes napisał:

Pytanie brzmi czy ma wpływ na prędkość internetu ten slot czy obojętne w który włożę będzie identycznie

Moim zdaniem nie ma różnicy.

Nie masz możliwości rozmawiania z jednej karty i korzystania z netu na drugiej. Rozmowa ma priorytet i transmisja jest przerywana.

Obrazek11.png

Edytowane przez Altar
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 27.05.2016 o 05:33, Redmi2 napisał:

Wiec obaj panowie się mylą emoji1.png

No chyba nie, bo wydaje mi się, że właśnie to napisałem, tylko krócej ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...