Curio Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 Hej, właśnie odebrałem Mi4 LTE 2GB i mam takie małe pytanie. Otóż wgrane jest Miui 7.3 by xiaomi.eu 6.4.14. To jest jakieś najnowsze czy lepiej wgrac miui polska? Sory za może banalne pytanie ale noob ze mnie w tym całym miui:D
preston2009 Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 Teraz dla Mi4 wydania są podpisane xiaomi.eu. Możesz sobie do tego doinstalować dodatki miuipolska jeśli są ci potrzebne (ja nie instalowałem). Cyferki 6.4.14 to rok.miesiąc.dzień wydania danego ROMu. Jak nie masz na nim problemów to nie aktualizuj tylko zrób full wipe w ustawienia>kopia i kasowanie danych>ustawienia fabryczne zanim zaczniesz sobie ustawiać telefon pod siebie. Jak się nie znasz to czytaj temat o aktualizacjach i dział MI4. Jak będzie po 2-3 dniach bez uciążliwych problemów to aktualizuj (jeśli w ogóle chcesz).
Curio Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) a co ten wipe daje wogole? to hard reset? Aha i skad wziac oficjalna apke do mikeya? bo te sklepowe dzialaja jak .... Edytowane 13 Maja 2016 przez Curio
preston2009 Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 Jak dobrze zaznaczysz to wyrzuci wszystkie kontakty, smsy, ustawienia, konta (np. facebook, google), aplikacje i dane z wewnętrznej pamięci (zdjęcia, zbędne foldery). Po prostu będzie czysty. Mikey może z tego tematu się nada: http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18958&highlight=mikey%2Bapp
Curio Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) ok juz sciagam ale warto robic ten wipe na swiezym telefonie? Kurcze po wlozeniu mikeya i wybraniu tryby do niego i tak mi blokuje rozmowy, tzn tak jak by sluchawki mial wpiete Aha nie wiem cy w dobrym miejscu pisze ale Mipilot ma jakies opcje zeby rozpoznac urzadzenie ktorego niema na liscie? Chodzi mi o glosniki Genius. Edytowane 13 Maja 2016 przez Curio
Nezumi Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi