Skocz do zawartości

HTC ONE X problem z VIPER4ANDROID ( VIPER )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !!

mam problem z HTC ONE X - zainstalowałem MIUI v5 po czym zaflashowałem VIPER wg instrukcji. Viper niestety nie działa. Nie ma żadnego efektu. Włączałem tryb kompatybilny, też nic. Tryb BEATS w HTC jest cały czas wyłączony. W menu HTC nie ma ustawień efektów dzwiękowych. Flashowałem dwa razy Vipera. Ustawione odpowiednie biblioteki.

Nie mam już pomysłu w czym tkwi problem.

Acidzie i inni - POMOCY.

pozdro

Opublikowano

Poszukaj w build.prop linijki Ipa.decode=true i zmień na Ipa.decode=false, takie coś niby pomaga w htc. Ja w swoim HOX nie miałem tego w build.prop, ale Viper działał mi bez problemu. Wyłączyłeś wszystkie equalizery itd.??

Opublikowano

LInijka w build.prop jest prawdopodobnie zmieniona bo ja to kiedyś poprawiłem w romie. Ale sprawdzę jeszcze.

Warto sprawdzić w Muzyce MIUI czy jest włączony płaski profil equalizera. Flashowanie wielokrotne nic nie da bo to przenosi tylko apkę do /system/app więc skoro uruchamiasz aplikację to ona jest dobrze zainstalowana.

Mi przychodzi do głowy tylko jedna jeszcze rzecz. Czyli to co jest w MI-2 by działał poprawnie Viper i nie pytał się o biblioteki. Trzeba dodać wpis w audio_effects.conf który gromadzi ustawienia procesorów dźwięku w systemie. W MI-2 jest Dolby i dlatego trzeba dodać Viper osobno. Być może w HTC też...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...