Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że istnieje duży problem na telefonach Xiaomi z prędkością pobierania danych. Na moim mi note pro przy prędkości internetu 250 mb w aplikacji Speed test osiąga wynik 8-9 mb, dodam że LG g2 osiąga 140mb. Podobnie jest z prędkością po lte. Od kilku dni szperam w internecie, ale nic sensownego znaleźć nie mogę. Wiem że Romy na Europę pozbawione są "wspomagacza" pobierania xunlei i to jest główny problem. Nie da się jakoś tego obejsc albo znacznie przyspieszyć prędkości bo ładowanie stron jest o wiele wolniejsze niż na LG g2. ?

Opublikowano (edytowane)

Serwer nie ma chyba nic do tego gdyż kilka razy testowane na różnych telefonach i tylko w mi Note pro tak słabo. A we wszystkich telefonach serwer taki sam. Ale tu nie tylko o wi fi chodzi LTE tak samo kicha koło 10mb. Natomiast wysyłanie ponad 20mb. Zainstslowalem dla testów cyanogena 12.1 oraz mokke i to samo jest. 

Edytowane przez [email protected]
Opublikowano
53 minuty temu, [email protected] napisał:

Serwer nie ma chyba nic do tego gdyż kilka razy testowane na różnych telefonach i tylko w mi Note pro tak słabo. A we wszystkich telefonach serwer taki sam. Ale tu nie tylko o wi fi chodzi LTE tak samo kicha koło 10mb. Natomiast wysyłanie ponad 20mb. Zainstslowalem dla testów cyanogena 12.1 oraz mokke i to samo jest. 

To podrobiony telefon ? bo co może być innego,jak zmieniłeś system i jest to samo 

Opublikowano

Podrabiany raczej nie bo wykonany jest genialnie wszytsko pęknie chodzi no i zainstslowalem miui polska a z tego co wiem to już potwierdza oryginalność telefonu. No i dodatkowo wszystkie podzespoły się zgadzają

Telefon przyszedł do mnie z romem global a miui polska wgrywanie przez fastboot nie było przy tym najmniejszych problemów i program mi pc bez problemu wykrywa telefon

Opublikowano
19 minut temu, [email protected] napisał:

Podrabiany raczej nie bo wykonany jest genialnie wszytsko pęknie chodzi no i zainstslowalem miui polska a z tego co wiem to już potwierdza oryginalność telefonu. No i dodatkowo wszystkie podzespoły się zgadzają

Telefon przyszedł do mnie z romem global a miui polska wgrywanie przez fastboot nie było przy tym najmniejszych problemów i program mi pc bez problemu wykrywa telefon

No faktycznie,mój błąd z tym stwierdzeniem nieoryginalności,jedynym wyjściem jest kontakt z Acid-em,jak on nie pomoże to zostaniesz z drogą zabawką :)  

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, [email protected] napisał:

Nie no aż tak źle nie jest 2sekundy dłużej trzeba poczekać na załadowanie strony :) ale mogło by być lepiej. Moze wspólnie damy jakoś radę to ogarnąć

Mi Note to do niedawna był flagowcem Xiaomi więc trzeba od niego dużo wymagać,ja na Redmi Note 2 nie miałem problemu z prędkością internetu 

Test prędkości internetu Mi Note 

https://www.youtube.com/watch?v=NfzsPhhhwTQ

Edytowane przez majdan12
Opublikowano (edytowane)

Teraz przyszedłem do domu i jest 40mb pobierania czyli trochę lepiej ale przy internecie 250mb to bardzo kiepsko. Podczas testu w aplikacji Speed test strasznie skaklo pobieranie. Takie wahania szybkie raz do przodu raz do tylu, nie wiem o co z tym chodzi. A powiedzcie mi czy podczas instalacji nowego romu usowane są tak jakby "sterowniki" od kontroli modułu internetu i zastępowane innymi ?. Czy może przejść do najnowszej wersji stable ( bo tą jak mniemam wypuszczają wprost od Xiaomi tak ?) i potem zainstalować miui polska ? Da to coś ?

Edytowane przez [email protected]
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam u mnie problem polega na tym ze predkosc wifi sprawdzana na speed test przy laczu 100 mb/s max wyciaga 55 na 2,4 ghz natomiast na 5 ghz tylko 12 mb/s sprawdzalem na laptopie i smiga do 97 mb/ s niewiadomo co moze byc przyczyna powiem jescze ze pokazuje ze karta to 72mb/s a powinno byc 150 mb/ s 

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...