[email protected] Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Witam, wiem że istnieje duży problem na telefonach Xiaomi z prędkością pobierania danych. Na moim mi note pro przy prędkości internetu 250 mb w aplikacji Speed test osiąga wynik 8-9 mb, dodam że LG g2 osiąga 140mb. Podobnie jest z prędkością po lte. Od kilku dni szperam w internecie, ale nic sensownego znaleźć nie mogę. Wiem że Romy na Europę pozbawione są "wspomagacza" pobierania xunlei i to jest główny problem. Nie da się jakoś tego obejsc albo znacznie przyspieszyć prędkości bo ładowanie stron jest o wiele wolniejsze niż na LG g2. ?
maxraf21 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Mi na łączu 100 mb pokazuje 70-80. Na Lte Play ok 30. Mam Mi Note.
[email protected] Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 A która masz wersje rom ? Dodam, że mam najnowszą wersje DEV
maxraf21 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Najnowszą, tyle że w note bez pro jest android 6.
majdan12 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 @[email protected] testowałeś różne serwery w aplikacji Speed Test ? Ja na moim Mi Note mam prawidłowe wartości łącza internetowego WI-FI/sieć komórkowa
majdan12 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Ja mam zainstalowany MIUIPolska virgo 5.12.17 i na nim mi poprawnie działa internet
[email protected] Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Serwer nie ma chyba nic do tego gdyż kilka razy testowane na różnych telefonach i tylko w mi Note pro tak słabo. A we wszystkich telefonach serwer taki sam. Ale tu nie tylko o wi fi chodzi LTE tak samo kicha koło 10mb. Natomiast wysyłanie ponad 20mb. Zainstslowalem dla testów cyanogena 12.1 oraz mokke i to samo jest. Edytowane 12 Maja 2016 przez [email protected]
majdan12 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 53 minuty temu, [email protected] napisał: Serwer nie ma chyba nic do tego gdyż kilka razy testowane na różnych telefonach i tylko w mi Note pro tak słabo. A we wszystkich telefonach serwer taki sam. Ale tu nie tylko o wi fi chodzi LTE tak samo kicha koło 10mb. Natomiast wysyłanie ponad 20mb. Zainstslowalem dla testów cyanogena 12.1 oraz mokke i to samo jest. To podrobiony telefon ? bo co może być innego,jak zmieniłeś system i jest to samo
[email protected] Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Podrabiany raczej nie bo wykonany jest genialnie wszytsko pęknie chodzi no i zainstslowalem miui polska a z tego co wiem to już potwierdza oryginalność telefonu. No i dodatkowo wszystkie podzespoły się zgadzają Telefon przyszedł do mnie z romem global a miui polska wgrywanie przez fastboot nie było przy tym najmniejszych problemów i program mi pc bez problemu wykrywa telefon
majdan12 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 19 minut temu, [email protected] napisał: Podrabiany raczej nie bo wykonany jest genialnie wszytsko pęknie chodzi no i zainstslowalem miui polska a z tego co wiem to już potwierdza oryginalność telefonu. No i dodatkowo wszystkie podzespoły się zgadzają Telefon przyszedł do mnie z romem global a miui polska wgrywanie przez fastboot nie było przy tym najmniejszych problemów i program mi pc bez problemu wykrywa telefon No faktycznie,mój błąd z tym stwierdzeniem nieoryginalności,jedynym wyjściem jest kontakt z Acid-em,jak on nie pomoże to zostaniesz z drogą zabawką
[email protected] Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Nie no aż tak źle nie jest 2sekundy dłużej trzeba poczekać na załadowanie strony ale mogło by być lepiej. Moze wspólnie damy jakoś radę to ogarnąć
majdan12 Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) 21 minut temu, [email protected] napisał: Nie no aż tak źle nie jest 2sekundy dłużej trzeba poczekać na załadowanie strony ale mogło by być lepiej. Moze wspólnie damy jakoś radę to ogarnąć Mi Note to do niedawna był flagowcem Xiaomi więc trzeba od niego dużo wymagać,ja na Redmi Note 2 nie miałem problemu z prędkością internetu Test prędkości internetu Mi Note https://www.youtube.com/watch?v=NfzsPhhhwTQ Edytowane 12 Maja 2016 przez majdan12
[email protected] Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) Teraz przyszedłem do domu i jest 40mb pobierania czyli trochę lepiej ale przy internecie 250mb to bardzo kiepsko. Podczas testu w aplikacji Speed test strasznie skaklo pobieranie. Takie wahania szybkie raz do przodu raz do tylu, nie wiem o co z tym chodzi. A powiedzcie mi czy podczas instalacji nowego romu usowane są tak jakby "sterowniki" od kontroli modułu internetu i zastępowane innymi ?. Czy może przejść do najnowszej wersji stable ( bo tą jak mniemam wypuszczają wprost od Xiaomi tak ?) i potem zainstalować miui polska ? Da to coś ? Edytowane 13 Maja 2016 przez [email protected]
[email protected] Opublikowano 14 Maja 2016 Autor Opublikowano 14 Maja 2016 Jaka macie wersje modemu ?
[email protected] Opublikowano 15 Maja 2016 Autor Opublikowano 15 Maja 2016 Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego takie słabe pobieranie ?
mirko273 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Witam u mnie problem polega na tym ze predkosc wifi sprawdzana na speed test przy laczu 100 mb/s max wyciaga 55 na 2,4 ghz natomiast na 5 ghz tylko 12 mb/s sprawdzalem na laptopie i smiga do 97 mb/ s niewiadomo co moze byc przyczyna powiem jescze ze pokazuje ze karta to 72mb/s a powinno byc 150 mb/ s
Rekomendowane odpowiedzi