Skocz do zawartości
  • 0

Zakup Xiaomi dual SIM

Pytanie

Opublikowano

Witam, 

Chciał bym się was zapytać co lepiej kupić? 

Sprawa u mnie wygląda następująco. muszę mieć dual sim (firmowy i prywatny nr.). A że mam od kilku tygodni Mi4 chciał bym zostać z marka bo się zakochałem:) 

Dodam że mam również mate 7 od huaweja i pasuje mi jego wielkość.

I teraz jaki kupić: 

Mi4c - cena jakość chyba najlepiej, ale wyświetlacz 5", a przydał by się min 5,5.

Redmi czytałem, że nie warto lepiej brać właśnie mi4c lub s. 

Zostaje Mi note lub Pro ale boje się snapa810, czy słusznie? 

No i na koniec Mi5 najprostsza wersja za 350$? wiem, że 5,15" ale bardzo mi się podoba parametry na dzień dzisiejszy najlepsze. 

Tak więc poproszę o pomoc w wyborze. Max cena to właśnie 350dol, do tego długi czas pracy na baterii (mi4 w sam raz), gdzie kupić aby nie było vat, czyli z ubezpieczeniem od vat? I ostatnie pytanie czy wszystkie wymienione tutaj maja global i co może mnie spotkać przy instalacji miuipolska przy ww tel? 

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

1) mam RN3 i jakoś nie mam czego się w nim czepiać a bywam upierdliwy..

2) 5.5" niby fajne, ale kciukiem do góry ekranu nie jest lekko dosięgnąć a i Czasem SMS nie wygodnie się pisze jedna ręką.

• 0
Opublikowano

Z tego co zdążyłem poczytać to chyba zdecyduje się na mi note, mi4c, lub po szaleje i mi5. Kwestia ile kasy mi się uda uzbierać. Teraz tylko gdzie kupić? Z mi4 mi się udało bez VAT ale przy mi5 czy Note, jak nie będę miał tyle szczęścia to dojdzie mi ładna suma za VAT. Zastanawiam się czy nie kupić z wysyłką DHL za 20$ i mieć pewność że vatu nie będzie.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano
Kup u Goldiego. Brałem MI5. Dołączył fakturę pro forma na 30$ + 1$ za shipping. DHL naliczył VAT ale od kwoty 31$ czyli zapłaciłem jakieś 27 PLN

Wysłane z MI5

A to coś do niego pisałeś żeby tak zrobił czy sam tak wymyślił?

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

A moze kolego mi max :-) hehe.

Druga moja propozycja redmi note 3 lub mi4c.

Mi note sa super jak dla mnie takze. Zalezy jakie masz preferencje i wizualne u uzytkowe.

Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka

Mi max to juz przesada...:-)

Rn3 w wersji pro z snapem chyba najlepiej? Kurcze wszystkie sa fajne, ciezko sie zdecydowac:-) rn3pro cena jak za mi note. Mi4c fajnie tanio wyjdzie, mi5 juz sporo kosztuje ale z drugiej strony to i tak polowa ceny innych flagowcow.

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.05.2016 o 11:08, Redmi2 napisał:

Rn3pro vs mi note? Dla mnie bezapelacyjnie mi note.

Czy mógłbyś to proszę rzeczowo uzasadnić? Waham się głównie między tymi dwoma modelami (założyłem własny wątek na ten temat tutaj: 

Natomiast niektórzy mają (jak mi sie wydaje) przeciwne do Ciebie zdanie jeśli chodzi o zestawienie tych 2 modeli (patrz tu:  - ktoś sprzedfaje Mi Note, aby kupić Redmi Note 3 Pro. Daje to do myślenia...

Z góry dziękuję za pomoc!

Edytowane przez latet
  • 0
Opublikowano

Szybkie jeszcze pytania odnośnie rn3p, mi note i pro, mi5. Który ma najlepiej.

1. Czas pracy na baterii.

2. Jasność wyświetlacza.

3. Czy mi5 ma global już, lub czy będzie miał.

4. Mi note pro ma też problemy z przegrzaniem się snapa810?

Na razie tyle. I dzięki za odpowiedzi.

• 0
Opublikowano

Na tacy nie ale myślę że moje pytania nie da strasznie trudne dla kogoś kto miał te tel?

Co do mi5 wiem że na stronie gdzie są Romy nie ma global, ale spotkałem się na necie z info ze jednak taki jest lub ma być. Nie jestem pewien więc się pytam. Co do baterii nie chce abyście podawali mi jej pojemności ale z doświadczenia który jest pod tym względem dobry a który odpuścić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...