Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 

tldr: Aplikacja zmienia język na chiński, po aktualizacji do wersji 3.0. Sposoby rozwiązania. 

Pierwszy post wiec witam serdecznie. Nie znalazłem w wyszukiwarce podobnego, tylko jedno z rozwiązań, ale wg mnie problem z tą kamerką będzie narastał. 

Opiszę z jednej strony problem a z drugiej rzecz, z ostrzeżenie dla innych kupujących.  

Kupiłem na GB kamerkę Xiaomi Yi Action cam, produkcja kwiecień 2016. 

Tydzień temu wyszła nowa wersja aplikacji 3.0, która weryfikuje z jakiego kraju pochodzi kamerka i zmienia język na chiński. Prawdopodobnie Xiaomi chce zablokowac sprzedaz z Chin, bo weszli na rynek europejski. 

Na początku dało się to obejść klikając na cofnij, ale za którymś tam uruchomieniem język zmienił się na dobre. 

Napisałem do GB w tej sprawie odpowiedzieli, że rozumieją mój ból i mogę oddać urządzenie (zwrot w ichniejszej walucie na dalsze zakupy) lub otrzymać częściowy zwrot (równiez w tej walucie). 

Kamera jest super i nie chcę jej zmieniać. 

Miałem podobny problem z Mibandem i korzystanie z nieoficjalnej aplikacji ucegliło mi urzadzenie. 

Spotkałem się z następującymi poradami:

- Używanie starszej wersji aplikacji - jednak telefon cały czas pinguje mi do upgrade'u. 

- Wgranie skryptu podmieniającego SN number? Ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji jak to zrobić.

- Używanie nieoficjalnej aplikacji, ale na razie na nią nie trafiłem. 

Macie jakieś propozycje, sposoby rozwiązania? 

Boję się trochę rozwiązania, gdzie Xiaomi wypuszcza firmware który całkowicie zablokuje korzystanie z aplikacji. 

dzieki!

P. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...