Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zasadzie nie wiem czy tematu nie powinienem założyć w dziale o MIUI, w razie draki proszę o przeniesienie.

Męczę się z tym i już nie mam pomysłów. Zainstalowałem Pushbullet i kiedy działa w tle nie wysyła powiadomień. Powiadomienie testowe przechodzi, kiedy zostawię go uruchomiony na pierwszym planie - powiadomienie przychodzi oraz przez pewien czas po zrzuceniu w tło. Po jakimś czasie powiadomienia nie przychodzą, chociaż cały czas widzę, że aplikacja jest uruchomiona w tle. Nie wiem jakie jeszcze mogę nadać uprawnienia.

Jestem nowym użytkownikiem MIUI, więc mogę czegoś nie wiedzieć. Szukałem nieco w google i na forum, ale jakoś nic nie pomaga.

Opublikowano

ustawienia --> urządzenie --> bateria i wydajność --> Oszczędzanie baterii --> i albo dodaj do wyjątków albo zmień ustawienia oszczędzania baterii.

Również możesz sprawdzić w panelu sterowania czy masz dla tego programu dodaną możliwość wysyłania danych pakietowych w tle

Opublikowano

Ustawienia .urządzenia. Bateria. Oszczędzanie baterii. Wybierz aplikację. następnie zmień na bez ograniczeń

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Pushbullet jest w sekcji Customed i:

• Zachowanie aplikacji w tle: Bez ograniczeń
  • Lokalizacja w tle: Blokuj

Mówisz, że chodzi o lokalizację?

edit1:

Kurcze, coś ewidentnie jest z tym działaniem aplikacji w tle. Nie przychodzą mi powiadomienia z Duolingo, AppSales. Przychodzą z Wunderlista, Hangoutsów czy WhatsAppa. Przed pół godziną zapuściłem instalację Tłumacza Google przez stronę play.google.com. Chcę uruchomić aplikację i jej nie ma. Sprawdzam przez stronę i twierdzi, ze nie można zainstalować bo już jest, odinstalować nie mogę bo aplikacji nie ma na liście, dopiero jak wszedłem do sklepu to okazało się, że zatrzymało się w połowie pobierania. Wrzuciłem na pierwszy plan sklep to natychmiast instalacja się zakończyła. W ograniczeniach aplikacji wszystkie mają zielone ptaszory przy 3G i Wi-Fi. Gdzie jeszcze szukać ustawień transferu w tle?

edit2:

Ze sklepem przesadziłem (nie miał autostartu zaznaczonego). Reszta bez zmian.

Edytowane przez seb
dodatkowe info
Opublikowano

Hmm, ciekawa sprawa. Ustawienia wyglądały trochę inaczej ale odszukałem co trzeba w systemie i wszystko było poustawiane jak trzeba (to tak naprawdę kieruje do wcześniejszych porad).

Próbowałem na duolingo i zaczął działać Pushbullet. Kurcze dziwne to wszystko ;)

Ustawiłem jako domyślną przeglądarkę Operę i pierwszego dnia otwierało mi losowo - raz Operę, raz systemową przeglądarkę (bez pytania!). Teraz otwiera mi już Operę. Chyba musi być jakaś karencja zastosowania ustawień. Może to problem wersji developerskiej. Zobaczę co dalej z innymi aplikacjami.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...