arucard Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Witam. Tak sobie czytam tu i tam, na temat powłoki a dokładnie spray'u superhydrofobowego. Czy ktoś miał z tym kiedyś do czynienia. Trochę się tego pojawiło na rynku, producenci zachwalają, filmiki na youtube, spryskać telefon i można z nim pływać, nie będzie się już brudził itp Czy to faktycznie działa, czy ktoś spotkał się już z tego typu produktami i mógłby polecić czy nie, czy warto kupować i 'zabezpieczać' telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Ten spray nie działa na zasadzie, prysnę i mogę śmiało pływać. To zdaje egzamin, gdy telefon wpadnie do wody i masz te kilka sekund na orientację. Bardziej ufałbym etui wodoszczelnemu. Sam kupiłem kiedyś za 20-25 zł, zdaje egzamin na pływanie, np. w basenie. Mi4 + sMIUI 5.11.5 + Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Spreye tego typu działają nawet na buty. Tylko że działające spreye to koszt ok 100 150 pln za sprey. > Więc zabezpieczenie butów za 50 pln raczej jest mało opłacalne czyż nie ? Najtańszym dostępnym dość szeroko w pl jest noxan ok 120pln http://www.noxan.pl/sklep/spraye-nawierzchniowe/410-neverwet-rust-oleum-spray-hydrofobowy.html A telefon jak chcesz tanio czymś dobezpieczyć to w każdym obi itd kupisz preparat hydrofobowy do szyb ok 20pln. Plusem tego jest to że tel się nie palcuje. Ale jak utonie to i tak utonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts