Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam Xiaomi mi4 od miesiąca, jednak problem zaczął występować około 2 tygodnie temu: co kilka minut podczas korzystania ze smartfona wyskakują w pomniejszonym okienku na środku ekranu reklamy (przeglądarki HorseBrowser, różne gry, itp. ). Można kliknąć i zamknąć je krzyżykiem w prawym górnym rogu, bądź wejść w nie i ujrzeć obszerny komunikat:

"Your phone and personal data are more vulnerable to attack by aps from unknown sources. You agree that you are solely responsible for any damage to your device or loss of data that may result from using these apps. You can turn this notifications off in settings"

do wyboru są dwie opcje pod spodem: "Cancel" i "Launch". Po kliknięciu w tę drugą wyskakuje np propozycja zainstalowania CleanMastera. 

Nie instalowałem żadnej podejrzanej aplikacji, stąd też nie wiem, co może powodować ten mankament.

Nie mam zainstalowanego MIUAIPolska.

Opublikowano

Aktualnie mam androida 4.4.4. By zainstalować MIUAIPolska 7 muszę przejśc na marshmallowa tak?

Co Ty masz z tym "MIUAI" ? Wystarczy MIUI. Nie nie musisz, była cała masa wydań pl na KK, na przykład bardzo chwalona wersja 5.11.5 lub ostatnia 5.12.17 ktorą musisz mieć obowiązkowo jeśli myślisz o MM. Z niej skaczesz na MM, z żadnej innej.

Tapnięte z MI4 W

Opublikowano
1 godzinę temu, baajoo napisał:

Aktualnie mam androida 4.4.4. By zainstalować MIUAIPolska 7 muszę przejśc na marshmallowa tak?

Nie. Miuipolska jest zarówno na androidzie 4.4.4, jak i 6.0.1.
Zdecyduj, czy chcesz przejść na nowszą wersję systemu, czy zostać na tej, którą masz, lecz już bez reklam i błędów.
Jeśli chcesz nadal 4.4.4 to wystarczy, że zainstalujesz ten plik: https://www.androidfilehost.com/?fid=24269982086989322 przez aplikację "Aktualizacje". Natomiast, jeśli wolisz przejść na Androida 6 masz dwie opcje - przez komputer programem MiFlash (poradnik na forum w dziale "Tutoriale"), albo według instrukcji z działu "Modyfikacje systemowe" (czyli najpierw 5.12.17, a potem 6.5.5).

Opublikowano

No tak tak, MIUI. I przeszkodą do tego, bym zszedł teraz na starszą wersję 5.11.5 skoro teraz mam wersję global MIUI 7?

Opublikowano

To nie jest starsza wersja. Nie jest to problemem. Ale może być konieczny wipe, czyli stracisz dane aplikacji i ustawienia systemowe (chyba, że potem przywrócisz je z kopii zapasowej).

Opublikowano

Dobrze, w takim razie pozostaje jeszcze jeden problem. Na pulpicie w żadnym miejscu nie mam aplikacji "Updater", choc w ustawienia--> aplikacje  widnieje ona na liście zainstalowanych. W takim razie jak w nią wejść?

Opublikowano

Dobrze, w takim razie pozostaje jeszcze jeden problem. Na pulpicie w żadnym miejscu nie mam aplikacji "Updater", choc w ustawienia--> aplikacje  widnieje ona na liście zainstalowanych. W takim razie jak w nią wejść?

Ja bym spróbował na razie jak najprościej. Zapewne masz MIUI recovery. Wrzucasz zipa z romem z kompa na telefon ale wcześniej zmieniasz mu nazwę na update.zip. w MIUI recovery była zdaje się opcja Update, Upgrade albo Install nie pamiętam dokładnie.

Tapnięte z MI4 W

Opublikowano

Jako, że masz widzę totalnie zasyfiony soft, to proponuję najpierw zgrać najważniejsze rzeczy z telefonu na PC/chmurę, następnie zrobić przywrócenie do fabrycznych, pobranie romu 5.11.12 lub 5.11.5, albo przejście na androida 6.0 (czyli pobranie romu 5.12.17, a do tego 6.5.5), zmienić nazwę romu na update.zip, a następnie wgrać z poziomu recovery. Temat zamykam bo problem przerabiany 1000x na forum. W razie pytań PW.

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...