Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, MIUIPolska_hermes_6.2.18_64f61fd201-5.0  twrp 2.8.7 zrobiony backup, po instalacji xiaomi.eu_multi_hermes_V7.2.3.0.LHMCNDA_v7-5.0 soft ten podmienił twrp na 3.0  i ten nowy 3.0  nie widzi kopi ,jak to rozgryźć.

Opublikowano

Zainstaluj wcześniejsze twrp. Ja tak zrobiłem, bo również miałem ten problem.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

zainstalowałem 2.8.7 niby to samo ale graficznie się różni,stare miałem takie z listą tu kafelki,ale dalej nie widzi kopi

Opublikowano

Dziwne by to było ale wygląda na to że działa na tym co się zrobiło jedynie :o ja zazwyczaj robię kopię w flashify, by mieć pewność, że nic mnie nie zaskoczy xd

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mogę się mylić, ale aplikacja Redmi Note 2 Tool ma taką funkcje jak konwertowanie backup'u z wczesniejszych wersji TWRP na nowsze. :) Aplikacja do pobrania w sklepie Play. 

• Like 1
Opublikowano

problem rozwiązałem,zrobiłem backup w tym nowym twrp ,następnie backup z 2.8.7 przeniosłem do folderu utworzonego przez nowy twrp 3.0 i poszło,tylko jest duże ale,backup zrobiony na MIUIPolska 6.2.18 wgrany na Xiaomi.eu 7.2.3 zmienia Xiaomi na MiuiPolska,co jest,jak pozostać na xiaomi z danymi z MiuiPolska?

Opublikowano
1 godzinę temu, manximu napisał:

co jest,jak pozostać na xiaomi z danymi z MiuiPolska?

Poprzez wykonanie kopii zapasowej z poziomu MIUI, ( Ustawienia/ Urządzenie/ kopia zapasowa... ), zainstalować 7.2.3 i przywrócić aplikacje z tej kopii. Wejść do TWRP i wykonać Wipe cache i dalvik Cache. Tyle

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

próbowałem przywracać backup cały ,problem jak wyżej, przywracałem tylko dane  ale za każdym razem (a robiłem to kilka razy )pojawia sie monit aplikacja ustawienia została zatrzymana i tak w kólko, wipe itp nie pomaga,więc wgrywam MiuiPolska i próbuje sposobu kolegi focusik09

a tak na marginesie na xiaomi.eu przez 7h noc zeszło 12% baterii,a na MiuiPolska 0%,ale popróbuje ten xiaomi.eu

Edytowane przez manximu
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...