miklo Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 MIUI ma i jedno i drugie. Mówimy o przewijaniu na boki generalnie. Zresztą to tylko mały wątek w moim poście. Nie wiem, czy jest sens jeszcze o tym pisać Zobaczymy, co MIUI przyniesie w piątek. Ale raczej nie będzie u mnie na stałe. 1
killazbb Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Jestem swierzo po odblokowaniu i wgraniu RR. Wrzucilem na wyczyszczony do zera tel. Gps i nagrywanie dzialaja jak trzeba na ostatnim romie. Jestem mega zadowolony przesiadka z miui. Pytanie tylko czy da się jakoś edytować motywy i jak zrobić taką pogodę jak ktoś tam wcześniej udostępnił w górnej belce. Edytowane 9 Marca 2017 przez killazbb
Antyhaker Opublikowano 9 Marca 2017 Opublikowano 9 Marca 2017 2 godziny temu, killazbb napisał: Jestem swierzo po odblokowaniu i wgraniu RR. Wrzucilem na wyczyszczony do zera tel. Gps i nagrywanie dzialaja jak trzeba na ostatnim romie. Jestem mega zadowolony przesiadka z miui. Pytanie tylko czy da się jakoś edytować motywy i jak zrobić taką pogodę jak ktoś tam wcześniej udostępnił w górnej belce. Do motywów musisz wrzucić https://play.google.com/store/apps/details?id=projekt.substratum&hl=pl Co zaś się tyczy pogody - znajdziesz ją w ustawieniach ressurection. Nie pamiętam na pamięć dokładnej ścieżki. @AndropaX Wrzucił coś takiego, warto się z tym zapoznać: - Device, kernel and vendor repo are rebased- No mi4s (aqua) support (for now or ever)- Added recovery command, which don't allow to flash rom on LP firmware
killazbb Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Dziękuję. Mam jeszcze pytanie odnośnie dzisiejszej wersji dam radę to wrzucić na wcześniejszą wersję bez wipe? Wczoraj cały dzień ustawiłem
Arctic Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Cześć, moglibyście mi powiedzieć czy opłaca się bardziej instalować cm13 czy resurrection remix? Zależy mi na baterii, viperfx oraz ogólnego bezproblemowego działania telefonu i z racji że jest to android 7, czy muszę bawić się w jakieś kombinacje związane z bootloaderem? Czy normalnie można odblokować bootloader na tym romie mi unlockiem? Edytowane 10 Marca 2017 przez Arctic
miklo Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 39 minut temu, killazbb napisał: Dziękuję. Mam jeszcze pytanie odnośnie dzisiejszej wersji dam radę to wrzucić na wcześniejszą wersję bez wipe? Wczoraj cały dzień ustawiłem Tak. Po prostu wrzuć nowy ROM przez TWRP, walnij też GAPS i już. Nic nie kasuj. Wszystko przetrwa. 6 minut temu, Arctic napisał: Cześć, moglibyście mi powiedzieć czy opłaca się bardziej instalować cm13 czy resurrection remix? Zależy mi na baterii, viperfx oraz ogólnego bezproblemowego działania telefonu i z racji że jest to android 7, czy muszę bawić się w jakieś kombinacje związane z bootloaderem? Czy normalnie można odblokować bootloader na tym romie mi unlockiem? Dla baterii lepszy będzie zapewne CM13. RR jedzie na nowym bootloaderze, który należy odblokować MiFlash. 2
Antyhaker Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 RR nie ma teraz wrzuconego od razu SU? Jak zwykle chciałem usunąć domyślną binarkę żeby wrzucić Magisk, a tu nie ma o.O
SLiM Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 25 minut temu, Antyhaker napisał: RR nie ma teraz wrzuconego od razu SU? Jak zwykle chciałem usunąć domyślną binarkę żeby wrzucić Magisk, a tu nie ma o.O To jest bardzo dobra informacja , nie jest mi potrzebne a jak będzie to sobie sam zainstaluje
miklo Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 RR nie ma teraz wrzuconego od razu SU? Jak zwykle chciałem usunąć domyślną binarkę żeby wrzucić Magisk, a tu nie ma o.ORelease z 25 miał. Nowego nie mam. Porzucasz MIUI?
Antyhaker Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 52 minuty temu, slimdick napisał: To jest bardzo dobra informacja , nie jest mi potrzebne a jak będzie to sobie sam zainstaluje No na to wygląda, bo go nie ma 39 minut temu, miklo napisał: Release z 25 miał. Nowego nie mam. Porzucasz MIUI? Stary to wiem, że miał - pytam o najnowsze. Nie wiem, czy porzucam. Wiem jedynie, że to nic nowego - często żongluję i sprawdzam nowe wydania ^^
miklo Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 Co ciekawe zmienił mi MAC karty WiFi. Deko przesadził A to widzieliście? Root jest.
Antyhaker Opublikowano 10 Marca 2017 Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) No tak, super odpowiedź Czy ktoś też tak ma, że przy ładowaniu w losowym (prawdopodobnie) momencie je przerywa, tak że trzeba wypiąć i ponownie wpiąć ładowarkę? Ofc mowa o najnowszym wydaniu + czysta instalacja. EDIT. Wydano TWRP 3.1.0 - jacyś chętni na testy i sprawdzenie, jak działa to pod RR? https://twrp.me/devices/xiaomimi4c.html stąd pobierzecie, a tutaj doczytacie zmiany https://www.xda-developers.com/twrp-v3-1-0-is-now-rolling-out-with-support-for-adb-backup-ab-ota-zips-and-more/ Edytowane 10 Marca 2017 przez Antyhaker
miklo Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 O. Backup przez USB, to świetna sprawa.Przed chwilą wrzuciłem i nie mogłem wejść do recovery po flash. Telefon wisiał na logo MI i się wyłączył. Wrzuciłem w fastboot stare twrp i śmiga. Co do ładowania - na razie raz ładowałem i się udało. Miałem jednak taki przypadek na którymś z poprzednich wypustów. Ale żona ma miui i też miała taki przypadek.
SLiM Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 @Antyhaker @miklo to twrp z twrp.me jest pod stary bootloader nie załaduje się na nowym z 7.0 C:\adb>fastboot boot twrp-3.1.0-0-libra.img downloading 'boot.img'... OKAY [ 1.668s] booting... FAILED (remote: dtb not found) finished. total time: 1.734s Tu jest pod nowy bootloader od AndropaX https://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298937346 tylko jakoś nie udało mi się wykonać poprawnie tego backup przez adb bo i tak pliki są zapisywane na wewnętrznej pamięci. 2
Bugzel Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Witam! Chcialbym sie dowiedziec skad pobrac polski RR i jak to wszystko ugryzc. Wszystko przeczytałem co idzie na ten temat i co robic ale ile ludzo tyle opini. MIUI PO AKTUALIZACJI BARDZO WKURZA. MULI GPS NIE DZIALA ITD. MAM ZGODE NA OFICJALNIE ODBLOKOWANIE!
miklo Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 [mention=10517]Antyhaker[/mention] [mention=9643]miklo[/mention] to twrp z twrp.me jest pod stary bootloader nie załaduje się na nowym z 7.0 C:\adb>fastboot boot twrp-3.1.0-0-libra.img downloading 'boot.img'... OKAY [ 1.668s] booting... FAILED (remote: dtb not found) finished. total time: 1.734s Tu jest pod nowy bootloader od AndropaXhttps://www.androidfilehost.com/?fid=673368273298937346 tylko jakoś nie udało mi się wykonać poprawnie tego backup przez adb bo i tak pliki są zapisywane na wewnętrznej pamięci.O. Teraz lepiej. Flash robiłem z twrp, więc po prostu nie wstał i tyle. Dopiero wtedy podpiąłem do kompa. Dzięki za protipa Witam! Chcialbym sie dowiedziec skad pobrac polski RR i jak to wszystko ugryzc. Wszystko przeczytałem co idzie na ten temat i co robic ale ile ludzo tyle opini. MIUI PO AKTUALIZACJI BARDZO WKURZA. MULI GPS NIE DZIALA ITD. MAM ZGODE NA OFICJALNIE ODBLOKOWANIE! RR jest jeden. I jest w pełni spolszczony. 1
killazbb Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 2 godziny temu, Bugzel napisał: Witam! Chcialbym sie dowiedziec skad pobrac polski RR i jak to wszystko ugryzc. Wszystko przeczytałem co idzie na ten temat i co robic ale ile ludzo tyle opini. MIUI PO AKTUALIZACJI BARDZO WKURZA. MULI GPS NIE DZIALA ITD. MAM ZGODE NA OFICJALNIE ODBLOKOWANIE! Ja ostatnio robiłem. Odblokowujesz bootloader później wygrywasz twrp 3 przez adb. Wipe wygrywasz Rom vipe gaps vipe. Polski zmieniasz w ustawieniach.
Antyhaker Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Pokusił się ktoś może o sprawdzenie FW wrzuconego przez jednego użytkowników z XDA? https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=71377100&postcount=1396 wersja 7.3.5 ^^ EDIT. A i jeszcze jedno. Korzysta ktoś z MiPilot pod RR? Wcześniej nie miałem z tym problemu, a teraz przy próbie zalogowania do konta wyrzuca komunikat o braku dostępu do sieci. Tylko w tej apce tak jest Edytowane 11 Marca 2017 przez Antyhaker
Bugzel Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 Czy jesli go odblokuje to zostaje na stale czy po wgraniu innego systemu po raz. Kolejny bede musial odblokowywac?
killazbb Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 11 minut temu, Bugzel napisał: Czy jesli go odblokuje to zostaje na stale czy po wgraniu innego systemu po raz. Kolejny bede musial odblokowywac? Zostanie puki xiaomi nie cofnie Ci pozwolenia ;p
Bugzel Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 A jest to możliwe w ogole dzis chcialem dziewczyny red mi 3 aby napisac do nich zeby odblokowali i przyslali sms a tam od razu przechodzi do sciagania unlocka
miklo Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Nowy kernel w RR jest znakomity. To chyba jego zasługa. W końcu nie są tłuczone taski jak w Miui. Telefonu używa się komfortowo. Moim poprzednim telefonem z Androidem był Zopo za 90 dolarów. I tam nie było tak agresywnego ubijania apek. Xiaomi mnie już zaczynał irytować. Aż do teraz. Jest świetnie.
Antyhaker Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) Ja tam dalej jestem zdania, że MIUI lepiej radzi sobie pod obciążeniem niż RR - ten drugi potrafi mocno (za mocno) chrupnąć podczas grania Edytowane 12 Marca 2017 przez Antyhaker
miklo Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Optymalizacja pamięci i obciążenia w miui idzie właśnie w wydajność aplikacji, która jest właśnie na wierzchu. Dlatego ubija apki w tle. Ja nie gram. Nie chcę i nie lubię za to ciągłego przeładowywania apek, gdy wracasz do tej odpalonej wcześniej. W Miui to irytuje, w RR działa i nie marudzi.
miklo Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Nowy build. Ściągam. Wrzucone. Póki co po prostu działa GPS w Mi4c, to jednak kiepski jest. Mam 3 sztuki w domu z różnymi wersjami softu (miui na lizaku, na nogacie oraz najnowszy RR). Na wszystkich ten sam syf w GPS. Mam też Samsunga J5 (nie lubię go, ogólnie jest kiepski). Fix łapie w kilka sekund w mieszkaniu. Da się jednak. No i przywrócił mi stary mac karty WiFi. Kabaret
Antyhaker Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Czy ja wiem? Na RR łapie mi FIX wewnątrz akademika (8 piętro na 10), na MIUI już nie bardzo. Na dworze na jednym i drugim ROMie znajduje go błyskawicznie, także z tym nie miałem nigdy większego problemu. Co do ubijania aplikacji i wydajności - strasznie mnie to irytuje. Nie chodzi mi o nie wiadomo jaką wydajność, ale jeśli gra muli zaraz po odpaleniu, choć nic się jeszcze nie dzieje, to coś jest ewidentnie nie tak
Antyhaker Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Fakt, co prawda nie sprawdzałem jeszcze wydania z 12.03, ale to z 09.03 naprawdę dobrze sobie radziło. No ale co mi z tego, jak zmuła masakryczna ;d
miklo Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 A mówisz, że Ci gps chodzi. A jak wrzucałeś RR? Jakie miui miałeś? Gps też chodził na nim ok?
Antyhaker Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Siedziałem na China Stable i działał dobrze. Wrzucałem na czysto, a niby jak inaczej? Również działa dobrze. Gram regularnie w PoGo, więc jestem na to wyczulony. Znaczy chciałbym grać, ale jest praktycznie niegrywalne - lagi, przycinki, istny dramat EDIT. Ja nie wiem co się z tym systemem porobiło, ale jak z raz dziennie nie zrobię restartu to jest nieużywalny - jakby jakieś wycieki pamięci czy coś, bo zwalnia niemiłosiernie. Edytowane 14 Marca 2017 przez Antyhaker
miklo Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Nie widzę tych problemów. Co do gps. Na dworze chodzi ok.
Rekomendowane odpowiedzi