cool123 Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Witajcie forumowicze. Robilem dziś updata nowego MI4W do androida 6.0, wszystko robiłem zgodnie z instrukcją zresztą robiłem już to kiedyś na innym mi4. Update przez aktualizacje do 5.12.17 udał się, wszystko dzialalo poprawnie, wyskakiwał tylko błąd że usługi play nie działają prawidłowo. Pomyślałem ok aktaulizuje do 6.0, tel. się włączył ale zaciął się na ekranie blokady, przycisk power powodował reset telefonu. W mi-recovery wybrałem wipe all data i reboot lecz już się nie włączył tylko logo mi i wyłącza się. W mi-recovery można wybrać reboot system 1 i 2 a z tego co jest napisane w poradniku powinien być chyba jeden ? System 1 działa normalnie android 4.4 ale nie jest to miui polska tylko jakiś inny i nie działają na nim usługi google, wogóle nie ma na nim nawet przeglądarki i przez updater nie moge wgrać aktualizacji. Co mam zrobić, żeby wgrać miui polska ? I co zrobić z tą 2 partycją ?
Bullsblood Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Ja bym na twoim miejscu zrobił to na świeżo czyli przejechał go miflashem a później wgrał aktualizacje. Cały proces masz opisany w dziale tutoriale>miflash formatowanie tlefonu Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Nie wiem co instalowałeś, ale nie MIUIPolska... U nas już od stycznia nie ma MiRecvoery, tak samo na Xiaomi.eu, musiałeś na wersję sprzedawcy zainstalować jakiś china, przez co wywaliło się google, a potem znowu chciałeś coś zainstalować z innej "partii"... Flashuj na czysto z opcją flash_all, pamiętaj tylko, aby flashować już wersję z połączonymi partycjami, instalując coś z 4.4 na dual-systemie uceglisz telefon...
cool123 Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Dzięki, udało się wrócić na globala z 6.0.1 teraz można bezpośrednio miui poska najnowsze z 6.0 tak ?
Rekomendowane odpowiedzi