Vesemir Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 Próbuje odblokować bootloader jestem na etapie wgrywania developer a tu taki psikus Jak to naprawić? Można bezpiecznie odłączyć telefon? Aktualnie wisi już ponad 40minut
Pepso94 Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) Wgraj najpierw stable china a potem przez updater developer, może to coś da. Telefon chyba można odłączyć, choć zapewne do systemu się nie podniesie tylko będzie bootloop. Mam nadzieję że bootloop a nie brick czy coś... Edytowane 4 Maja 2016 przez Pepso94
Vesemir Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Telefon odłączyłem, włączył się bez większych problemów. Nic się nie wgrało ani usunęło. Przez updater to ten w telefonie wgrany?
AdBloczek Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Jeżeli nie masz obecnie zainstalowanego oficjalnego stabilnego romu to wgraj najnowszy przez MiFlash, a potem przez updater w telefonie rom developerski (też oficjalny).
Vesemir Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Mam rom od Acida na zablokowany bootloader
AdBloczek Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 W takim razie zrób tak jak napisałem W taki sposób na pewno zadziała.
Vesemir Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Ok stable wgrany 7.2.7.0 tylko nie wyszukuje mi developer da się to jakoś wymusić?
AdBloczek Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 http://en.miui.com/download-298.html Pobierz ROM developerski i wrzuć do katalogu "downloaded roms" w telefonie. Potem przez updater w telefonie wybierz ten rom i zainstaluje się
Vesemir Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Ok wszystko w miare szlo dobrze do czasu wgrywania twrp Te screeny robilem bez podpietego telefony, z podpietym w trybie fastboot jest tak samo. po zakończeniu tej czynności chyba powinien uruchomić się telefon u mnie stał na fastboocie cały czas to go w koncu sam włączyłem (up i blokowania) uruchomił sie normalnie system. TWRP chyba się nie wgrało?
jarekm95 Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Napewno wszystko dobrze wypakowałeś? Masz w folderze plik fastboot.exe? Spróbuj też uruchomić normalnie, nie jako administrator
Vesemir Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 Tak tylko jeszcze jest taka sprawa ze jest rozbieżność w poradnikach Tutaj podają tylko twrp a w tym trzeba sciągać jeszcze miupolska instalator recovery https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ 1)Który w końcu robić i jakie twrp wgrac? 2)Jak się wgra to telefon sam uruchomi się ze będą te opcje ''recovery'' ''wipe'' itp? 3)Na końcu rom miupolska wgrywam z kompa czy muszę go wrzucić na telefon?
jarekm95 Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 1) obojetnie, to te same recovery, tylko inne skrypty do wgrywania - jeden napisany do instalacji z systemy, drugi z poziomu fastboota. Trzecia metoda to flashowanie tego aplikacja flashify 2)To zalezy ktorą metodą. Ten skrypt co wrzuciłeś screen chyba tak robi, inne nie wiem 3)Na telefon, bez rozpakowywania Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Vesemir Opublikowano 5 Maja 2016 Autor Opublikowano 5 Maja 2016 (edytowane) Dobra operacja zakończona sukcesem twrp tą samą metodą poszło bez problemu później. Taka jedna sprawa mnie irytuje troche, dostaje wiadomosc na messenger i rozwujam sobie pasek od gory naciskam na messengera i zamiast otworzyc wiadomosc to pasek sie zwija i nic sie nie dzieje na poprzednim romie aplikacja by sie otworzyla. Dzięki wszystkim za pomoc :)) Edytowane 5 Maja 2016 przez Vesemir
jarekm95 Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Byłomilion razy. W panelu sterowania - uprawnienia włącz plywające okna dla messengera
Rekomendowane odpowiedzi