Skocz do zawartości

Problem przy wgrywaniu developer rom w celu odblokowania bootloadera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbuje odblokować bootloader jestem na etapie wgrywania developer a tu taki psikus :(
Jak to naprawić? Można bezpiecznie odłączyć telefon?

Aktualnie wisi już ponad 40minut :(

asd.PNG

Opublikowano (edytowane)

Wgraj najpierw stable china a potem przez updater developer, może to coś da. Telefon chyba można odłączyć, choć zapewne do systemu się nie podniesie tylko będzie bootloop. Mam nadzieję że bootloop a nie brick czy coś...

Edytowane przez Pepso94
Opublikowano

Telefon odłączyłem, włączył się bez większych problemów. Nic się nie wgrało ani usunęło.

Przez updater to ten w telefonie wgrany?

Opublikowano

Jeżeli nie masz obecnie zainstalowanego oficjalnego stabilnego romu to wgraj najnowszy przez MiFlash, a potem przez updater w telefonie rom developerski (też oficjalny).

Opublikowano

Ok wszystko w miare szlo dobrze do czasu wgrywania twrp

Te screeny robilem bez podpietego telefony, z podpietym w trybie fastboot jest tak samo.

po zakończeniu  tej czynności chyba powinien uruchomić się telefon u mnie stał na fastboocie cały czas to go w koncu sam włączyłem (up i blokowania) uruchomił sie normalnie system. TWRP chyba się nie wgrało?

Przechwytywanie.PNG

Przechwytywanie2.PNG

Opublikowano

Tak tylko jeszcze jest taka sprawa ze jest rozbieżność w poradnikach

Tutaj podają tylko twrp

a w tym trzeba sciągać jeszcze miupolska instalator recovery

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

1)Który w końcu robić i jakie twrp wgrac?

2)Jak się wgra to telefon sam uruchomi się ze będą te opcje ''recovery'' ''wipe'' itp?

3)Na końcu rom miupolska wgrywam z kompa czy muszę go wrzucić na telefon?

Opublikowano

1) obojetnie, to te same recovery, tylko inne skrypty do wgrywania - jeden napisany do instalacji z systemy, drugi z poziomu fastboota. Trzecia metoda to flashowanie tego aplikacja flashify

2)To zalezy ktorą metodą. Ten skrypt co wrzuciłeś screen chyba tak robi, inne nie wiem

3)Na telefon, bez rozpakowywania

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Dobra operacja zakończona sukcesem twrp tą samą metodą poszło bez problemu później.

Taka jedna sprawa mnie irytuje troche, dostaje wiadomosc na messenger i rozwujam sobie pasek od gory naciskam na messengera i zamiast otworzyc wiadomosc to pasek sie zwija i nic sie nie dzieje na poprzednim romie aplikacja by sie otworzyla.

Dzięki wszystkim za pomoc :))

Edytowane przez Vesemir
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...