Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Część. Mam Nexus 5, czas na zmiane, Redmi 3 wpadł mi w oko ze wzgledu na baterie. Kilka pytan:

1. Czy w miui jest zwykly play store? Jeśli nie to czy bez większego cyrku można dograć i czy będzie dzialalo?
  2. Czy miui generalnie działa czy trzeba się bawić żeby działało?
  3. Czy można wrzucić cyanogena który działa a nie trzeba się z nim bawic żeby działał? Albo cokolwiek innego, w miarę możliwości bliskiego czystemu Androidów?
  4. Czy wersja pro wymaga innych Romów?

N5 był bezproblemowy. Bardzo zależy mi na tym, żeby mieć telefon przy którym nie będę się musiał się bawic żeby działał jak należy. Z drugiej strony muszę mieć dostęp do sklepu bo używam dużo aplikacji do pracy. 

Będę wdzięczny za odpowiedzi. 

P.

Edytowane przez Piecho
Opublikowano

1. Na oryginalnym sofcie nie ma, można zainstalować.

2. Trzeba się pobawić trochę.

3. Można, nie działa chyba tylko port podczerwieni - trzeba mieć odblokowany bootloader.

• Like 1
Opublikowano

4. Nie, romy są te same, aczkolwiek ten jedyny polski na zablokowany bootloader stwarza problemy. Najnowsze już działają jak trzeba

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czy wszystkie redmi 3 maja zablokowane bootloader? Jeśli nie to czy wiecie czy te ze sklepu xiaomi.com.pl maja zablokowane?

Rozwazam, o zgrozo, asusa Zenon max (hehehe, będzie pewnie szok po nexusie, ale po tych kilku latach chodzi mi już tylko o stabilność i baterie) ale jesli rzeczywiście idzie CM to chyba brał bym xiaomi

Opublikowano

Czy zgoda na odblokowania dawna jest z automatu po jakimś czasie czy może być odmowa? Jaki czas - dni, tygodnie czy miesiące?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...