Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, rambo8 napisał:

Też mnie to ciekawi Cena fajna

Fajny to jest koszt przesyłki - prawie 385$... ;-)

Opublikowano

Da się go kupić z normalną przesyłką do 300 dolców łącznie. Ważniejsze jest to czy ten model poza smart tv będzie łapał nasze stacje czy po prostu potrzebuje zewnętrzny dekoder

Opublikowano (edytowane)

Niby gdzie?

Cena tego tv to CNY 1,799  czyli 278$ (cena oficjalna producenta) wiec na pewno za tyle nie kupisz.

DHL kosztuje ok 250 $

Najtańsza wysyłka chinapostem to minium 120 $

TAŃSZEJ NIE ZNALAZŁEM.

EMS np kosztuje za 15 KG 3160 czyli 300$

I tak urządzenie jest zgodne z wszystkimi standardami na świecie nawet naszym glupim MPEG4. Dolby, DTSem, Real, DAB i h264.

Ale po doliczeniu wysyłki po prostu się nie opłaca.

Nieoficjalnie wiadomo że xiaomi chce zacząć sprawadzać tv do europy przez biedniejsze kraje, może Polska, Ukraina lub Łotwa.

Ponieważ przy przesyłaniu części nie ma podatku. Analogicznie jak robi to MANTA.

Jednak wówczas xiaomi musi zapewnić wsparcie serwisowe. I wiadomo o tym od dawna.

Więc jw proponuje poczekać z rok. Wtedy się wyjaśni i możliwe że będzie ten tv za ok 400$ z EU i gwarancją

Edytowane przez homman
Opublikowano

Dlatego napisałem wyżej czemu ludzie nie kupują.

Za 800! pln kupuję Mantę + xiaomi smart tv za 250pln czy Dongiel miracast ok 10 15$

Moim zdaniem akurat kupowanie tv znanej marki to strata kasy.

W domu mam mantę tv 3D kupioną za jakieś 1100pln chyba więcej niż 40 cali. ok 4 lata temu.

Działą do dziś. Poza tym tv znanych marek są akurat do gwarancji :)

A jeśli mam kupować coś markowego > monitor LG 27cali LG DM2780D-PZ też mam kupiony lekko używany za 500? Monitory mają wyższą rozdzielczość. Też ma 3D. 

Osobiście wolałem wówczas kupić tv z 3D bo wiadomo że system sobie zawsze zmienię.

Zaczynałem od bardzo słabych androidów. Potem mk 808B itd. Obecnie jedynie sticki anycast za 10 15$. I stremuje sobie z telefonu czy laptopa co chce.

Taki xiaomi tv za 5 lat będzie technologicznie przestarzały.

Za do 300 350$ ma to sens. Potem już nie.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...