Skocz do zawartości

System. Dobry czy nie? Zmieniac czy nie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno temu zakupilem redmi note 2. Obecnie mam zainstalowany system taki jak w zalaczniku.

Chcialbym sie poradzic czy to dobry system, czy zmienic go na jakis inny a jesli tak to na jaki ?

Zalezy mi glownie na baterii(czas pracy telefonu).

Screenshot_2016-04-23-10-28-12.png

Opublikowano
11 minut temu, Oltajmerz napisał:

i jak, lepiej? Zakupiłem tego fona z tą samą wersją romu i bateria to masakra.

Każdy rom MiuiPolska/Xiaomi.eu jest lepszy niż ten chiński zlepek. Sam też go miałem.

Opublikowano

Baterię ładowałem przez nocke.

Cały dzień internet 4G/wifi, facebook, messanger, chrome i obecnie 18%.

3h26min włączony ekran.

Dobry wynik ?

Opublikowano

Kupiłem nie dawno Rn2 Prime własnie z jakimś MIUI Polska dev które cięło baterie tragicznie. Przetestowałem kilka ROM'ów: PSY-ROM jakas wydajnościówka pod MIUI, MIUI Polska dev i stable, superAOSP aż wreszcie trafiłem na coś co da się używać - SLIM MIUI stable. 

SLIM MIUI - nakładka oczywiście MIUI, multitasking na dobrym poziomie i oczywiście dobre zarządzanie baterią. Link na xda: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-slimmiui-dev-stable-t3296594  - KONIECZNIE WERSJA STABLE ( ze względu na lepsze zarządzanie RAM'em ) Instalacja raczej standardowa dogrywamy tylko SuperSU. 

Dzisiaj SOT 4h przy normalnym używaniu telefonu: od 7 00 do 24 00 i ciągle 8%.  Oczywiście jest parę 'ale' dogrywamy koniecznie aplikacje ' Redmi Note 2 Tools ' ograniczamy procesor do 4 rdzeni i 1,6GHz, Touchboost do 800MHz i oczywiście Greenify. 

Jak na razie dla mnie to złoty środek. CM12.1 nie testowałem chociaż ludzie bardzo sobie chwalą, bo przyznam szczerze, że kupiłem Xiaomi m. in. dla pięknej nakładki MIUI. 

W razie pytań pisz - chętnie pomogę. :P

Opublikowano

Ja 2 dni wyciągam na Xiaomi.eu 7.2.3.0 (chyba trochę lepiej niż 7.1.3.0). Normalne użytkowanie telefonu, dzwonienie, SMS, sluchanie muzyki, internet + synchronizacja poczty. Bez gierek czy innych obciążających system aplikacji. Wynik bardzo dobry według mnie.

Opublikowano

Witam mam ten sam soft i czy jest on taki sam do wersji 32 gb jak i 16gb? Oraz czy moge zrobic ubdate z tego softu odrazu na ten czy pierw na jakis europejski? Soft : LHMCNCL

Screenshot_2016-05-05-16-13-39.png

Opublikowano

@Kasperczak Czy naprawdę tak ciężko jest poświęcić 15 minut i poczytać forum i poradniki. To jest już 6 post o identycznej treści, który widzę a mam konto tu od niedawna. Nie ma różnicy w wersji 16 i 32gb. Pobierasz rom (stable albo dev z dopiskiem hermes), instalujesz TWRP, robisz wipe i instalujesz rom z karty pamieći lub telefonu. Wszystko jest w poradnikach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...