wuzi1995 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Witam. Niedawno temu zakupilem redmi note 2. Obecnie mam zainstalowany system taki jak w zalaczniku. Chcialbym sie poradzic czy to dobry system, czy zmienic go na jakis inny a jesli tak to na jaki ? Zalezy mi glownie na baterii(czas pracy telefonu).
JosacK Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Miałem taki zainstalowany na start. Był strasznie niestabilny i bateria leciała w oczach. Od razu uprzedzę pytanie "na jaki". Na taki https://www.androidfilehost.com/?fid=24459283995315559 Tu masz metodę instalacji https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ 1
Oltajmerz Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 i jak, lepiej? Zakupiłem tego fona z tą samą wersją romu i bateria to masakra.
rafalg92 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 11 minut temu, Oltajmerz napisał: i jak, lepiej? Zakupiłem tego fona z tą samą wersją romu i bateria to masakra. Każdy rom MiuiPolska/Xiaomi.eu jest lepszy niż ten chiński zlepek. Sam też go miałem.
wuzi1995 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Baterię ładowałem przez nocke. Cały dzień internet 4G/wifi, facebook, messanger, chrome i obecnie 18%. 3h26min włączony ekran. Dobry wynik ?
kuzko Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Kupiłem nie dawno Rn2 Prime własnie z jakimś MIUI Polska dev które cięło baterie tragicznie. Przetestowałem kilka ROM'ów: PSY-ROM jakas wydajnościówka pod MIUI, MIUI Polska dev i stable, superAOSP aż wreszcie trafiłem na coś co da się używać - SLIM MIUI stable. SLIM MIUI - nakładka oczywiście MIUI, multitasking na dobrym poziomie i oczywiście dobre zarządzanie baterią. Link na xda: http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/rom-slimmiui-dev-stable-t3296594 - KONIECZNIE WERSJA STABLE ( ze względu na lepsze zarządzanie RAM'em ) Instalacja raczej standardowa dogrywamy tylko SuperSU. Dzisiaj SOT 4h przy normalnym używaniu telefonu: od 7 00 do 24 00 i ciągle 8%. Oczywiście jest parę 'ale' dogrywamy koniecznie aplikacje ' Redmi Note 2 Tools ' ograniczamy procesor do 4 rdzeni i 1,6GHz, Touchboost do 800MHz i oczywiście Greenify. Jak na razie dla mnie to złoty środek. CM12.1 nie testowałem chociaż ludzie bardzo sobie chwalą, bo przyznam szczerze, że kupiłem Xiaomi m. in. dla pięknej nakładki MIUI. W razie pytań pisz - chętnie pomogę.
Oltajmerz Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 pobieram właśnie slim miui stable, da radę na nim zainstalować xposed? (potrzebuję do greenify).
Piano Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Tak, instalujesz jak na normalnym MIUI. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
BebePL Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Ja 2 dni wyciągam na Xiaomi.eu 7.2.3.0 (chyba trochę lepiej niż 7.1.3.0). Normalne użytkowanie telefonu, dzwonienie, SMS, sluchanie muzyki, internet + synchronizacja poczty. Bez gierek czy innych obciążających system aplikacji. Wynik bardzo dobry według mnie.
Kasperczak Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Witam mam ten sam soft i czy jest on taki sam do wersji 32 gb jak i 16gb? Oraz czy moge zrobic ubdate z tego softu odrazu na ten czy pierw na jakis europejski? Soft : LHMCNCL
JosacK Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 @Kasperczak Czy naprawdę tak ciężko jest poświęcić 15 minut i poczytać forum i poradniki. To jest już 6 post o identycznej treści, który widzę a mam konto tu od niedawna. Nie ma różnicy w wersji 16 i 32gb. Pobierasz rom (stable albo dev z dopiskiem hermes), instalujesz TWRP, robisz wipe i instalujesz rom z karty pamieći lub telefonu. Wszystko jest w poradnikach.
Nezumi Opublikowano 5 Maja 2016 Opublikowano 5 Maja 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi