Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

dostałem dzisiaj sms z możliwością odblokowania bootloadera. ale wyskakuje mi takie cos :

co jest nie tak? może ktoś miał już taki problem?

pomocy!

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez robihuta
Opublikowano

niepotrzebnie kupiłeś xiaomi, trzeba było samsunga i nie miałbyś kłopotów. Jeśli nie umiesz czytać idź do serwisu i zapłać "zaawansowanemu" pracownikowi.

Powtarzam przestać śmiecić na forum, bo wszystko co potrzebujesz i o co pytasz jest już opisane i podane na tacy. Wystarczy odrobina chęci, by poszukać i przeczytać

Opublikowano

@robihuta

Masz taki komunikat, ponieważ próbujesz odblokować BL na niewłaściwym Romie. Polecam użyć China Dev. Ubiegnę Twoje pytanie: a jak na niego przejść? Przez MiFlash. A jak to zrobić? Poczytaj na forum.

Żeby było sprawiedliwie też zadam Ci pytanie: Dlaczego chcesz odblokować BL? Wiem, odpowiesz, że chcesz mieć Miui Polska. Tylko pojawia się problem, jak chcesz je zainstalować skoro trzeba się pobawić w TWRP, a Ty z tego co się orientuję, nie posiadasz wystarczającej wiedzy aby to zrobić.

Jak Ci pomóc? Poczytaj forum, tak porządnie, i szukaj informacji na temat zmiany Romów. I tu się moja "pomoc" kończy ponieważ nawet nie podałeś jaki ROM masz obecnie zainstalowany. Życzę powodzenia a przede wszystkim cierpliwości...

Pozdrawiam

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

teraz się wrąbałem na minę taka ze już mam dosyć.

odblokowałem boota, wgrałem jak w instrukcji flashity, wszystko ładnie pięknie poszło do momentu aż doszedłem do instalacji MIU polska za pomocą TWRP.

nie zrobiłem kopi zapasowej, sformatowałem telefon, żeby jak pisali "pozbyć się śmieci" zrestartowałem.

nie ma już żadnego systemu.

Teraz muszę szukać sposobu jak wgrać system, żeby telefon się w ogóle włączył.

Edytowane przez robihuta
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, skay77 napisał:

Podłącz telefon przy włączonym twrp po kompa pojawi się folder twrps i wrzuć tam zipa

dzięki @skay77 że w ogolę odpowiadasz i mnie naprowadzasz ale telefon jest pusty (usunięta data---> cały system) a komputer nie widzi telefonu po podłączeniu go.

jak mam to TWRP w takim razie właczyć żeby wgrać system na pusty telefon?

dobrze kombinuje z tym tematem pod linkiem?

http://en.miui.com/a-234.html

Bez tytułu.jpg

Edytowane przez robihuta
Opublikowano

Ktoś przewidział Twoje problemy chyba 5 postów wyżej...

Fastboot Ci działa? Odpal i tak podłącz do Mi PC Suite, jeżeli nadal nie będzie go widział wywal program i zainstaluj jego chińską wersję.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeśli wgrałeś TWRP to raczej nie udało Ci się go usunąć. Przytrzymaj Vol+ i Power aż wejdziesz do TWRP, wtedy podepnij telefon do komputera - jeśli masz poprawnie zainstalowane sterowniki to będziesz mógł wgrać plik zip z ROMem. W TWRP wybierasz install zip, odnajdujesz swój plik i po temacie.

Opublikowano

odpaliłem TWRP i wrzuciłem Zipa do folderu jak wyżej i lipa. instalowało się ale a telefon po restarcie się w ogolę nie włącza tylko po podłączeniu do ładowarki świeci czerwona dioda nie reaguje na nic...;/

Opublikowano

podłącz go w trybie fastboot (razem przytrzymany Vol- i Power) podłącz do komputera, sprawdź czy sterowniki ok, uruchom adb i wpisz  fastboot oem unlock-go

daj znać czy wstał?

Opublikowano (edytowane)

telefon nie reaguje na vol- power, po odłączeniu od ładowarki dioda gaśnie i nic...

mam tylko nadzieje ze telefon nie zdechł przez  te kombinacje... jutro wyśle go MI center bo co innego zostało...

Edytowane przez robihuta
Opublikowano

coś mi się wierzyć nie chce, długo te 2 klawisze trzymałeś? Jak go podłączasz do kompa to co masz w menadżerze urządzeń? A do TWRP możesz teraz wejść czy nie?

Opublikowano (edytowane)

trzymam po około 30 sekund, licząc ze zaskoczy... fastboot i TRWP nic nie reaguje..

a w menedżerze urządzeń widzi : QHSUSB__BULK

Edytowane przez robihuta
Opublikowano

Kolega robihuta ma odblokowany (podobno) bootloader, proponowałem mu na priv pomoc bo nie chce mi się stukać w klawisze i otrzymywać odpowiedzi raz na kilka minut. Ale chyba boi się że mogę być cyberprzestępcą albo czort wie kim ;) i się nie odezwał.

Opublikowano

KrzysiekGP nie mam żadnej wiadomości od Ciebie, bynajmniej nic w skrzynce nie mam ale dzięki za chęci i pomoc:)

Nie będę sam kombinował już więcej z tym telefonem. 

Dzisiaj wyslę do MI Center tam myślę ze sobie z tym poradzą.

Dzięki PANY za pomoc w tym temacie! Chociaż byłem blisko sam wgrania tego softu:)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...