rogi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Witam, Jest możliwość zmiany wyświetlanej nazwy operatora po rozwinięciu belki powiadomień? Virgin mobile pokazuje jako Play, na chińskim dev pokazuje prawidłowo. Wiem, że jest możliwość ustawienia własnej nazwy operatora, ale wtedy nie pokazuje czy sieć jest w zasięgu 3G/4G itp. Żeby nieco przybliżyć temat pozwolę sobie zacytować post kolegi @zriel ze stycznia tego roku: Cytat No i jeszcze problem z rozpoznawaniem sieci -Na AOSP które testowałem odrazu wykrywa mi sim jako Virgin Mobile, i tak samo pomimo roamingu z Play i T-mobile sieć , na oficjalnym MIUI tylko sim wykrywa jako Virgin, ale sieć już jako Play, na rom MIUI Polska zarówno sim jak i sieć wykrywa jako Play, do tego przy ponownym uruchomieniu telefonu czy kart sim(np. przy przejściu z trybu uśpienia) kartę Orange wykrywa i pokazuje przez dłuższy czas po numerze sieci(26003). Powinno to zostać poprawione, ewentulanie do rom MIUI Polska powinny być dodane identyfikatory wszystkich działających na terenie polski sieci(można je bez problemu znaleźć) - łącznie z operatorami wirtualnymi.
newelco Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Po ustawieniu nazwy własnej zawsze pokazuje 4G , H+ i niżej
rogi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 O to właśnie chodzi, że nie. Przy własnej nazwie sieci nie pokazuje 4G/3G/H+ itd.
newelco Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie mam tego problemu Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez newelco
rogi Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ok, miałem włączone wifi... Proszę się nie śmiać, temat do spalenia.
ZduneX25 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 :DD Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi