St-Bziku Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Z ciekawości(miui polska zainstalowane więc powinien być oryginał) użyłem mi-weryfikacji. Niestety wypisało mi że to nie jest urządzenie mi. W opisie napisało że tylna kamera się nie zgadza Sprawdzałem trzy razy i taka odpowiedź. Natomiast jak sprawdziłem zdrapkę wypisało, że jest ok. Teraz pytanie czy mam podmienioną kamerę czy weryfikacja coś nie działa. Jedyny program który mi podał jakieś nazwy to Antutu:
asffaf Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Jeśli Ci się wygrało miui polska to w czym problem? 3 dni temu też kupiłem mi4 lte, wgrałem miuipolska a nawet nie myślałem czy przez zdrapke sprawdzać tel bo i po co? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 To może być oryginalny Mi4, ale po zwrocie, był uszkodzony, ktoś go oddał, dostał nowy, a ten naprawili i sprzedali dalej...
St-Bziku Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) 2 godziny temu, asffaf napisał: Jeśli Ci się wygrało miui polska to w czym problem? 3 dni temu też kupiłem mi4 lte, wgrałem miuipolska a nawet nie myślałem czy przez zdrapke sprawdzać tel bo i po co? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Sprawdzałem z ciekawości, żeby zobaczyć jak działa ta apka do sprawdzania oryginalności i dopiero gdy ta stwierdziła, że nie jest to oryginał sprawdziłem zdrapkę. 2 godziny temu, Nezumi napisał: To może być oryginalny Mi4, ale po zwrocie, był uszkodzony, ktoś go oddał, dostał nowy, a ten naprawili i sprzedali dalej... Co do oryginału to nie miałem wątpliwości. I właśnie jeśli to robiło Xiaomi, a aplikacja sprawdza tylko jaki model danego podzespołu telefon ma, to powinna stwierdzić, że jest ok. Chyba, że aplikacja sprawdza też numery seryjne danego podzespołu w danym egzemplarzu. To wtedy nawet przy prawidłowym modelu podzespołu stwierdzi, że coś jest nie tak. Mam nadzieję, że to ta druga opcja:-). Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez St-Bziku
Rekomendowane odpowiedzi