Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z ciekawości(miui polska zainstalowane więc powinien być oryginał) użyłem mi-weryfikacji. Niestety wypisało mi że to nie jest urządzenie mi. W opisie napisało że tylna kamera się nie zgadza

wery.jpg

Sprawdzałem trzy razy i taka odpowiedź. Natomiast jak sprawdziłem zdrapkę wypisało, że jest ok.

Teraz pytanie czy mam podmienioną kamerę czy weryfikacja coś nie działa.

Jedyny program który mi podał jakieś nazwy to Antutu:

Screenshot_2016-04-15-17-21-49_com.antutu.ABenchMark.png

Opublikowano

Jeśli Ci się wygrało miui polska to w czym problem? 3 dni temu też kupiłem mi4 lte, wgrałem miuipolska a nawet nie myślałem czy przez zdrapke sprawdzać tel bo i po co?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, asffaf napisał:

Jeśli Ci się wygrało miui polska to w czym problem? 3 dni temu też kupiłem mi4 lte, wgrałem miuipolska a nawet nie myślałem czy przez zdrapke sprawdzać tel bo i po co?

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

Sprawdzałem z ciekawości, żeby zobaczyć jak działa ta apka do sprawdzania oryginalności i dopiero gdy ta stwierdziła, że nie jest to oryginał sprawdziłem zdrapkę.

2 godziny temu, Nezumi napisał:

To może być oryginalny Mi4, ale po zwrocie, był uszkodzony, ktoś go oddał, dostał nowy, a ten naprawili i sprzedali dalej...

Co do oryginału to nie miałem wątpliwości. I właśnie jeśli to robiło Xiaomi, a aplikacja sprawdza tylko jaki model danego podzespołu telefon ma, to powinna stwierdzić, że jest ok. Chyba, że aplikacja sprawdza też numery seryjne danego podzespołu w danym egzemplarzu. To wtedy nawet przy prawidłowym modelu podzespołu stwierdzi, że coś jest nie tak.

Mam nadzieję, że to ta druga opcja:-).

Edytowane przez St-Bziku
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...