Mark1991 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) A więc mam słuchawki kablowe od Sony Xperii E oraz Prestigio PBHS2 które są zarówno na BT jak i po kablu. 1. BT działa idealnie jak jestem w jednym miejscu, po wyjściu na ulicę zaczyna się szarpanie muzyki oraz losowo przerywa nawet na kilka sekund, wina jest ewidentnie gdzieś na drodze połączenia BT ze słuchawkami ponieważ muzykę puszczam ze Spotify i aplikacja wskazuje że odtwarza ją normalnie, nawet w momencie zaniku, bardziej skłaniam się ku problemowi w telefonie ponieważ te słuchawki używałem od ponad pół roku z innym smartfonem i tam takie szarpanie i przerywanie nie miało miejsca. 2. Telefon ma problemy z wykrywaniem słuchawek połączonych kablem. W obu słuchawkach jak włożę szybko jacka do gniazda to telefon widzi słuchawki: od Xperii ale odtwarza muzykę na głośniku... a Prestigio są na początku widziane (na belce) ale po chwili stamtąd znikają jednak telefon nadal poprawnie gra na słuchawkach. Jeden jak i drugi problem nie występuje jak włożę wtyczkę do połowy gniazda (telefon już pokaże na belce ikonkę słuchawek) i po 3-5 sekundach włożę ją do końca, wtedy obie słuchawki są wykrywane poprawnie i działają. Dziś jednak ze słuchawkami od Xperii zdarzyły się kolejne błędy, najpierw niezależnie od podlączania miałem na nich tylko szum zamiast muzyki, po resecie telefonu wróciło to do normy ale idąc z telefonem na ulicy 2x w losowym momencie przestał na nich odtwarzać i trzeba było wyjąć wtyczkę z gniazda i powoli ponownie włożyć aby działało. Wygląda na jakiś bug w sofcie z wykrywaniem słuchawek. Dodam że obie pary czasami widzi jako same słuchawki a czasami jako słuchawki z mikrofonem. Mam rom Global DEV 6.3.31, ale na 6.3.18 też tak miałem choć używałem go krótko to kilka razy te problemy zauważyłem. Też tak macie? To już kolejne irytujące bugi po wariujących w ciemności akcelerometrem i żyroskopem. Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Mark1991
Rekomendowane odpowiedzi