prawilniak Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Witam! Zakupiłem telefon na którym mam wgraną wersję MIUI 7.2 stable (LHOCNDA), która jest po angielsku, nie posiada google play, i ma mnóstwo chińskich aplikacji. W temacie zmiany systemu jestem totalnie zielony, i boję się że mogę uszkodzić swój telefon. przeczytałem różne tematy o zmianie oprogramowania, jednak niewiele z nich rozumiem. Czy mogłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku, jak wgrać oprogramowanie na którym będe miał j.polski, i pozbędę się tych wszystkich chińskich aplikacji?
marcinj6 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Skoro przeczytales i nie rozumiesz to jak ktos Ci napisze to i tak nie zrozumiesz... Powinien byc wielki napis na Miuipolska ktory by mowil ze jesli ktos nigdy nie bawil sie w instalacje oprogramowania na androidzie to niech sobie odpuści telefony xiaomi. Brak tej informacji powoduje to co teraz czyli po 2-3 posty dziennie odnośnie uwalonego telefonu. Naprawdę podejrzewam ze nie tylko ja mam chyba dość odpisywania na te same pytania.. Nie chce być chamski czy nie miły ale telefony xiaomi nie są telefonami które wyciągasz z pudełka i są w 100% idealne.. Brakuje języka polskiego i maja mnóstwo chinskiego blootware.. Ludzie muszą widzieć informacje ze przy tych telefonach trzeba pogrzebać i nie jest to aż takie proste a podstawowa wiedza o flashowaniu jest potrzebna.. O ile starsze modele były proste w flashowaniu to nowe są juz bardzo trudne.. Gdyby nie było forum to telefony pewnie trafiały by na biurko jako piękne przyciski do papieru:) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1
rzadzu Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Tak na dobrą sprawę, to nie byłoby tylu problemów, gdyby ludzie kupowali słuchawki od sprawdzonych i polecanych sprzedawców. Bo do przejścia z np. Global Stable na Global Dev (który posiada wymagany przez wiele osób język polski) nie jest potrzebny nawet komputer...
marcinj6 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Owszem.. Dlatego wszystko sprowadza się do jednego..... Zanim cos kupisz lub zrobisz poczytaj o tym... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi